Тести з іноземної мови на ЗНО’2018 будуть у ширшому форматі, – Лариса Середяк

Новини 31 Жовтня, 2017 69

Ілюстративне фото

Директорка Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти Лариса Середяк розповіла “4studio” про новинки, які очікуватимуть наступного року тих, хто складатиме ЗНО

За словами Лариси Середяк, для випускників загальноосвітніх навчальних закладів збережено проведення державної підсумкової атестації у формі зовнішнього незалежного оцінювання з трьох предметів.

“Обов’язковим предметом є українська мова, саме ДПА з української мови буде оцінена за 12-бальною шкалою тесту з української мови і літератури. Другим предметом тесту обов’язково буде математика або історія України. Третій – на вибір учасників з переліку 11 предметів, які затверджені Міністерством освіти і науки України. З переліку предметів ЗНО у 2018 році виключили російську мову”, – наголосила Лариса Середяк.

Новим для випускників загальноосвітніх навчальних закладів стане і те, що тести з іноземних мов – англійської, німецької, французької та іспанської будуть проведені цьогоріч у ширшому форматі. До минулорічного тесту додалася частина «Розуміння мови на слух» (аудіювання): прослуховування звукових фрагментів і виконання завдань до них, – розповіла директорка Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти в інтерв’ю 4studio. – Крім того, випускники загальноосвітніх навчальних закладів здаватимуть тести для ДПА на рівень В1, а випускники спеціалізованих навчальних закладів будуть здавати державну підсумкову атестацію з іноземної мови на рівень В2″.

Коментарі

Позначки: ,