Терористи на Донбасі припинять вогонь, коли буде команда з Кремля, – Михайло Забродський

Новини 03 Серпня, 2020 138

Терористи на Донбасі припинять вогонь, коли буде команда з Кремля.

Про це сказав народний депутат фракції «Європейська Солідарність», генерал-лейтенант Михайло Забродський в програмі «Грані», пише “Четверта студія” з посиланням на прес-службу політсили.

Він зауважив, що за всі роки військових дій на сході України це вже 17 чи 18 спроба припинити вогонь шляхом досягнення угод, в тому числі і між двома сторонами.

«Але на цей раз, цей крок, який був зроблений – це безпрецедентний крок. Тому що вперше був прийнятий документ, який містить досить вичерпний перелік заходів, які мають бути вжиті стосовно застосування певних видів зброї, певних видів озброєння, певних видів обладнання. Зокрема безпілотних літальних апаратів, засобів розвідки», – зазначив депутат.

За його словами, також є пряма заборона на певні дії і навіть спеціальний пункт, який стосується відповідальності військового командування за порушення умов, викладених у документі.

«Теоретично цей документ, за задумом тих, хто його створював, мав би стосуватися обох сторін, але, на жаль, з новин, які ми отримуємо, ми розуміємо, що дія документа проявляється якось вибірково», – підкреслив генерал-лейтенант.

Депутат наголосив, що незважаючи на те, що українські Збройні сили здійснюють безпрецедентні заходи із контролю за дотриманням вимог щодо припинення вогню, контрольовані Росією бойовики продовжують вести вогонь.

«Якщо ми говоримо абстрактно, не прив’язуючись до війни на сході, повне припинення вогню можливе і цьому є ціла купа історичних прикладів. Війни закінчуються повним припиненням вогню, після капітуляції видається наказ припинити будь-які воєнні дії і відповідно припинити вогонь. Цей механізм беззаперечно працює. Але, на жаль, не в нашому випадку, якщо ми ведемо мову про війну на сході», – сказав він.

«Доки керуються, управляються і забезпечуються дії так званої «тієї сторони», противника Російською Федерацією, до тих пір припинення вогню не буде. Поки не поступить чітка команда про те, щоб заборонити ворожі дії в бік підрозділів Об’єднаних сил», – заявив Забродський.

Коментарі

Позначки: ,