Суддівське потурання підриває інформаційну безпеку України, – Звенислава Мамчур

Новини 16 Лютого, 2021 100
Фото: Звенислава Мамчур

Фото: Звенислава Мамчур

Депутатка Львівської обласної ради від фракції «Європейська Солідарність» Звенислава Мамчур виступила із заявою щодо системної практики ухвалення антиукраїнських рішень суддями Окружного адміністративного суду м. Києва.

Про це повідомляє прес-служба “Європейської Солідарності” у Львові, пише “Четверта студія”.

Зокрема, рішення Окружного адміністративного суду м. Києва від 21.01.2021 у справі № 640/10678/20, яким суд в особі судді Арсірія Р. О. зобов’язав Міністерство освіти і науки забезпечити перегляд підручників з історії України для 5 та 11 класів закладів загальної середньої освіти, що вийшли друком у 2018 та 2019 роках, на предмет подання повної, достовірної та об’єктивної інформації опису подій 2013 – 2014 років, зокрема Революції Гідності.

Депутати Львівської обласної ради звернулися до Вищої ради правосуддя надати правову оцінку діям судді Арсірія Р. О., який виносив вищезгадане рішення, та провести консультації з Президентом України щодо необхідності ліквідації Окружного адміністративного суду м. Києва.

«Ми вважаємо рішення суду незаконним і розцінюємо його як спробу поставити під сумнів виборену кров’ю новітню історію України та штучно повернути суспільство до діалогу з проросійськими наративами. Вважаємо, що суддівське потурання одному з одіозних екс-посадовців, який ще минулого року закликав амністувати беркутівців і розпочати слідство проти учасників Революції Гідності, містить корупційну складову та підриває інформаційну безпеку України», – заявила депутатка Львівської обласної ради від фракції «Європейська Солідарність» Звенислава Мамчур.

Коментарі

Позначки: ,