Спроби Зеленського реалізувати земельну реформу у “турборежимі” несуть значну загрозу нацбезпеці, – Парубій

Новини 13 Січня, 2020 208
Андрій Парубій Фото: Прямий.

Андрій Парубій Фото: Прямий.

Спроби влади Володимира Зеленського протягнути земельну реформу без належного розгляду є шкідливими для держави. Подібні ґрунтовні законопроєкти мають розглядатися серйозно з урахуванням всіх суттєвих правок.

Про це заявив народний депутат з фракції “Європейська Солідарність” Андрій Парубій в інтерв’ю 5 каналу, передає пресслужба партії, пише Четверта студія.

“Як можна було розглядати земельний кодекс, не пройшовши всі правки? Як можна розглядати його без обговорення? Це закономірно викликало в залі протест народних депутатів. І зрештою вони не змогли пройти ці правки, зрештою не змогли переламати зал і переламати Верховну Раду. Турборежим – це була дуже невдала ідея, і навіть шкідлива для України. І я дуже сподіваюся, що вона залишиться в минулому”, – підкреслив народний депутат.

Він наголосив на тому, що деякі закони необхідно розглядати доти, доки не буде знайдено консенсус всіх фракцій парламенту.

“Так, бувають великі й довгі закони. Я нагадаю, що Виборчий кодекс мав 4500 правок і ми розглядали проєкт закону десь два тижня. Але ми змогли його максимально збалансувати, знайти всі компроміси й всі ризики з нього забрати”, – нагадав Парубій.

“Турборежим руйнує законодавче поле України. Це фішка, фокус який мав би показати людям ефективність роботи влади, а насправді призводить до неякісного творення законодавства”, – зауважив політик.

Коментарі

Позначки: ,