Справа Шеремета: в “ЄС” закликають розслідувати втручання ОП в роботу правоохоронних органів

Новини 16 Грудня, 2019 509
Справа Шеремета: в "ЄС" закликають розслідувати втручання ОП в роботу правоохоронних органів

Справа Шеремета: в "ЄС" закликають розслідувати втручання ОП в роботу правоохоронних органів

Участь у подіях на фронті не може бути індульгенцією, але й неприпустимо “призначати винних”, кажуть у партії

“Європейська солідарність” наполягає на ґрунтовному, неупередженому і незалежному розслідуванні вбивства журналіста Павла Шеремета і наголошує на неприпустимості “призначення винних”. Про це заявила співголова фракції у ВР Ірина Геращенко, пишеЧетверта студія” посилаючись на 5 канал.

“Участь у подіях на фронті не може бути ні для кого індульгенцією, але так само неприпустимо призначати винних. Весь світ дуже уважно стежить за цією резонансною справою. Ми сподіваємося, що слідчі органи разом з міжнародними експертами мають знайти винних, замовників, організаторів, а не призначити їх”, – зазначила Геращенко.

“Викликає дуже багато запитань, чому в цій прес-конференції брав участь президент України. Як це впливає на незалежність слідства? Ми категорично проти, щоби під егідою розслідування відбувалася десакралізація і дискредитація всього ветеранського руху”, – наголосила парламентар.

Вона закликала парламент створити тимчасову слідчу комісію для проведення розслідування щодо втручання Офісу президента в роботу правоохоронних органів.

“Парламент має створити ТСК по тиску Офісу президента на силові структури, тому що вони мають працювати незалежно, а не “по дзвінку” з ОПУ”, – зазначила співголова фракції.

Коментарі

Позначки: ,