«Слуги Народу» та «Народний Рух України» підтримали наступ на децентралізацію та грабунок місцевих бюджетів

Новини 02 Листопада, 2021 144
«Слуги Народу» та «Народний Рух України» підтримали наступ на децентралізацію та грабунок місцевих бюджетів

«Слуги Народу» та «Народний Рух України» підтримали наступ на децентралізацію та грабунок місцевих бюджетів

Депутати Івано-Франківської селищної ради від фракцій «Слуга Народу» та «Народний Рух України» не підтримали ініційоване «Європейською Солідарністю» звернення до органів влади із закликом не руйнувати місцеві бюджети.

Як пише “Четверта студія”, про це повідомила прес-служба Європейської Солідарності у Яворівському районі.

Проектом №6062 передбачається ліквідація з 2023 року бюджету розвитку місцевих бюджетів, що є катастрофою для територіальних громад. Джерела доходів бюджету розвитку планується закріпити за загальним фондом місцевих бюджетів.

“Це означає, що громади не зможуть зберігати кошти на депозитних рахунках, не зможуть належно планувати розвиток”, – йдеться у тексті звернення.

«Відбирати в громад бюджет розвитку – це бажання залізти до кожного з нас у кишеню! Це наступ на децентралізацію та грабунок місцевих бюджетів, дії проти інтересів громад, гальмування розвитку і відкидання здобутків децентралізації», – наголосив керівник осередку Андрій Фаренюк.

Відтак, депутати фракцій “Європейської Солідарності” Івано-Франківської селищної ради озвучили відповідні заяви з вимогами:

  • відкликати проект Закону України «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України» (№6062) на доопрацювання з метою виключення з цього проекту дискримінаційних норм по відношенню до місцевого самоврядування.
  • у разі розгляду проекту Закону України «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України» (реестр. №6062) озвучити в залі позицію нашої ради та не використовувати під час голосування словосполучення «прошу підтримати та проголосувати».
  • повернутися до виконання функцій гаранта Конституції України, не допускати порушення через «підконтрольні» Кабінет Міністрів чи фракцію у Верховній Раді міжнародних зобов’язань України, зокрема Європейської Хартії місцевого самоврядування та, у разі прийняття проекту Закону України «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України» (реестр. №6062) скористатись правом вето.

Голова фракції Ростислав Чернецький також розповів, що звернення не підтримала у повному складі фракція «Слуга Народу» – Тарас Кріль та Наталя Стойко, а також депутати від «Народного Руху України» – Ірина Юрчак та Мирон Миханіва.

Коментарі

Позначки: , ,