“Слуги народу” ніби забули, що війну на Донбасі почала Росія, — Павленко

Новини 15 Травня, 2020 524

Зеленський у Трускавці, 03.08.19, фото: 4studio

Політика президента Володимира Зеленського і його команди, спрямована на примирення з Росією, сприяє розвалу міжнародної проукраїнської коаліції.

Про це в ефірі “Прямого” сказав народний депутат фракції “Європейська Солідарність” Ростислав Павленко.

“Рік тому Порошенко і компанія сказали: в Мінських домовленостях дивіться на пункт 1. Є припинення вогню – йдемо далі. Спочатку безпека. Немає припинення вогню – санкції, міжнародні суди й миротворці, які примусять. І Росія на той час уже торгувалася. Путін вам сказав: “Ні, перший пункт – то так, ви далі дивіться. Ви всі інші пункти піднімайте”. І що ви зробили? Ви почали піднімати “формулу Штайнмаєра”, ви почали говорити про вибори і таке інше.

Вибачте, а як почалася ця війна? Не з Майдану. Не тому, що там “бандер” не хотіли. А зайшли російські спецпризначенці в Слов’янськ, Краматорськ, інші міста. Ввійшли російські військові. Це факти. І вони підтверджені, в тому числі, на міжнародному рівні. І не вдасться деяким представникам команди (Зеленського – ред.) розказувати, що це внутрішній конфлікт, або якийсь там багатогранний конфлікт”, – наголосив політик.

Павленко додав, що чинна влада не має чіткої позиції  щодо російської агресії, і тим самим сприяє розвалу міжнародної проукраїнської коаліції.

“В міжнародній політиці ти відстоюєш свої інтереси. Коли тобі в очі дивиться друга армія континенту, ти маєш маневрувати. Але в момент, коли ти опанував процесом і за тобою є союзники, які разом з тобою готові накладати санкції, то не створюй у них спокусу тебе залишити і домовлятися з твоїм ворогом. Адже ворог каже чітко і послідовно, а ти забуваєш те, що розказував п’ять років, і починаєш говорити: ну, може, ми десь підемо назустріч, може, ми якийсь пункт погодимо. Тоді у твоїх партнерів питання: а чому ми маємо біля тебе бути, якщо ти сам не знаєш, чого хочеш, якщо ти береш на себе комплекс вини й щось валиш на попередників?”, – зауважив депутат.

Коментарі

Позначки: ,