Слугам Зеленського пояснили, що в Україні до жінок прийнято звертатися «пані», а не «баба»

Новини 25 Червня, 2020 226

Марія Іонова

Українки на рівних із чоловіками працюють у різних галузях економіки, роблять свій важливий внесок в оборону держави та боротьбу з епідемією коронавірусу, і нікому не дозволять безкарних образ, принижень і хамства на свою адресу. Про це сказала у відеоблозі народна депутатка фракції «Європейська Солідарність» Марія Іонова, пише Четверта студія.

«В Україні до жінок прийнято звертатися пані, а не баба. Затям-ТЕ! Ми не дозволяли безкарних образ і принижень Януковичу, Азарову – і вам,  слуги, не подаруємо», – заявила депутатка.

«На жаль, українське суспільство ще недостатньо жорстко реагує на хамство і дискримінацію по відношенню до жінок. Я як народна депутатка України, членкиня фракції «Європейська Солідарність» висловлюю обурення і рішучий протест печерному сексизму, відвертій дискримінації за гендерною ознакою, яку дозволили собі керівники провладної фракції і партії «Слуга народу», – наголосила Марія Іонова.

«Ваш вчинок тотожний зґвалтуванню, хоч тільки інформаційному, але на всю країну», – заявила депутатка.

Вона додала: «Наступного разу, коли ви наважитесь принижувати честь та гідність українських жінок – згадайте, що ми солідарні і здатні постояти одна з одну незалежно від політичних розбіжностей».

Марія Іонова повідомила, що «Європейська Солідарність» направила звернення до керівництва Верховної Ради та регламентного комітету з вимогою розглянути на профільному комітеті та негайно надати публічну оцінку сексистським висловлюванням керівництва фракції «Слуга народу», які принижують українських жінок і мають ознаки дискримінації за статтю.

«Закликаємо голову Верховної Ради Дмитра Разумкова, який є членом партії «Слуга Народу», і колишнім головою партії «Слуга народу», публічно засудити заяви, неприпустимі в цивілізованих парламентах», – також зазначила вона.

Марія Іонова наголосила, що українки сьогодні на рівних із чоловіками працюють у різних галузях економіки та роблять свій важливий внесок в оборону держави та боротьбу з епідемією коронавірусу.

«Українські жінки сьогодні на рівних з чоловіками захищають Україну на фронті, де не задумуючись піднімають снаряди вагою майже 30 кілограм. Лікарки – на передовій у війні з епідемією коронавірусу. Інші – гідно представляють українську дипломатію, немало – драйвери бізнесу. Ми високоосвічені, інтелектуальні, сучасні, європейські і будемо боротися за рівність і свою гідність», – зазначила вона.

«Україна також жіночого роду – пам’ятайте про це», – резюмувала депутатка.

Коментарі

Позначки: ,