Росія використовує мовне питання як зброю у війні проти України, – В’ятрович

Новини 17 Липня, 2020 169
Народний депутат фракції «Європейська Солідарність» Володимир В’ятрович

Народний депутат фракції «Європейська Солідарність» Володимир В’ятрович

Необхідно зробити все, щоб не дозволити ухвалити закон, яким знищать освіту українською мовою, бо це стане черговим кроком у просуванні кремлівських планів захоплення України.

Про це заявив народний депутат фракції “Європейська Солідарність” Володимир В’ятрович виступаючи на мітингу, пише “Четверта студія” з посиланням на “Прямий”.

Він наголосив, що Росія маніпулює мовним питанням і використовує його проти українців.

“Ми не дозволимо зазіхання на мову, тому що після 2012 року був Майдан 2013-2014, війна, в якій Російська Федерація використовує “язык” як зброю проти мови, як зброю проти українців”, – заявив депутат.

“Ми стали сильнішими. Ми ті, хто минулого року ухвалили закон про функціонування української мови як державної. І ми не дамо скасувати цей закон, який є одним з найважливіших здобутків останніх п’яти років. Ми зупинимо будь-які спроби реваншу і русифікації”, – наголосив він.

Він зауважив, що попри запевнення, що законопроєкт Бужанського знято з порядку денного і він не буде розглядатися в парламенті, довіри до цих обіцянок немає. Саме тому акція на захист мови відбувається під стінами Верховної ради, аби показати позицію українців у цьому питанні й попередити, що протягнути рішення, яке знищить українську мову, нікому не вдасться.

“Ми як депутати будемо робити все від нас залежне, щоб він не розглядався в цьому залі, але нам потрібна ваша допомога. Нам потрібні тисячі людей в Києві і на вулицях усіх міст для того, щоб ця влада зрозуміла – не лізьте до мови. Не рухайте мови, інакше вам не буде спокою”, – підкреслив представник “Європейської Солідарності”.

Коментарі

Позначки: ,