Путін не полишив своїх загарбницьких планів, – Геращенко

Новини 09 Липня, 2020 285

Ірина Геращенко

Президент Зеленський не має розуміння важливості продовження укріплення та переозброєння українського армії для оборони України. Саме тому лунають ініціативи про скорочення в армії, а наші військові демотивовані, бо не отримують підтримки з боку Верховного Головнокомандувача. Про це сказала співголова фракції «Європейська Солідарність» Ірина Геращенко в програмі «Рандеву з Яніною Соколовою», пише Четверта студія.

«Очевидно, що, на жаль, у влади не виходить із вирішенням ключових гасел, обіцянок, які так щедро роздавалися під час виборчої кампанії – «Просто перестать стрелять». Але за рік президентства Зеленського загинуло більше ста українських воїнів», – зауважила вона.

«До речі, вина в цьому не Зеленського, а Путіна – він продовжує вбивати українських солдат. Просто подивися в очі Путіну, позаглядати – а війна не закінчилася. Фотка є – тільки війна не закінчується», – додала Ірина Геращенко.

Співголова фракції зазначила: «Я хочу сказати, що в армії зараз серйозно змінюються настрої – і це є найнебезпечніше. Тому що Путін ніколи не припиняв своїх хижих планів по відношенню до України і нікуди не зникали російські угрупованні – не тільки біля наших кордонів, а й на окупованих територіях, де знаходяться тисячі ФСБшників, тисячі представників російських збройних сил».

«Чи може Путін піти в наступ і коли це йому спаде в голову? Та коли завгодно – на фоні катастрофічно рекордного падіння рейтингу самого Путіна в Російській Федерації, в дні, коли там проводиться референдум по новій російській Конституції, яка обнулить термін диктатора для того, щоб він ще десять років керував країною», – також зазначила вона.

При цьому вона зауважила, що наше військове керівництво і в першу чергу Верховний Головнокомандувач охолонув до теми армії, зовнішньої політики.

«На початку кар’єри йому хотілося колекцію «фоточек, відосиків» зі світовими лідерами – з Путіним, Трампом, Макроном. А тепер він якось зовсім забув про зовнішню політику. У мене враження, що він і до армії ставиться як до чогось ворожого, не усвідомлює, що його завдання бути батьком для солдат. Це його ключова історія», – зауважила Ірина Геращенко.

За її словами, кожен з нас усвідомлює, що ми можемо з вами сидіти в чудовій кав’ярні у Києві, спокійно пити смачну каву тільки завдяки тому, що зараз при 40-градусній спеці хлопці там без родин, без щотижневої ротації, захищають кожного з нас. «І він має це відчувати «до мурашок», – додала вона.

Ірина Геращенко особливо наголосила, що п’ятий Президент України Петро Порошенко як Верховний Головнокомандувач усвідомлював важливість зробити все для армії – щоб армія була нагодована, одягнута, отримувала зброю. І попри важку економічну ситуацію перші, кому почали підвищувати зарплати, – це були наші солдати, щоб повернувся престиж військової професії.

Вона також назвала недалекоглядним те, що в армії планується скорочення.

Коментарі

Позначки: ,