Профільний комітет Ради підтримав петицію щодо створення ТСК для розслідування «вагнергейту»

Новини 25 Вересня, 2020 108

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки підтримав створення тимчасової слідчої комісії для з’ясування обставин можливого витоку інформації про спецоперацію українських спецслужб з вербування та затримання бойовиків ПВК «Вагнер», які воювали на Донбасі. Тепер це питання винесуть в залу Верховної Ради, де його має підтримати не менше 150 народних депутатів, – про це в коментарі журналістам заявив депутат «Європейської Солідарності», генерал-лейтенант Михайло Забродський, пише Четверта студія.

«Постанова про створення ТСК потрапляє у залу Верховної Ради – і після цього голосування. Для створення ТСК потрібно 150 голосів», – заявив народний депутат. Він нагадав, що відповідна петиція родичів загиблих на Донбасі українських воїнів набрала необхідну кількість голосів.

«Розгляд питання був достатньо жвавим і включав в себе як спроби відстоювання суто політичної позиції про відсутність необхідності у додатковому розслідуванні зазначених подій, так і обговорення суто «технічних» питань стосовно процедури роботи ТСК і механізму оприлюднення результатів з урахуванням обмежень на розповсюдження зазначеної інформації», – поділився Михайло Забродський подробицями засідання комітету у Facebook.

Він зауважив, що серед можливих «фігурантів» розслідування потенційно модуть опинитися не тільки представники двох провідних спецслужб, а й співробітники Офісу президента і Офісу ф генпрокурора.

«Додаткового драйву роботі комітету додавала публічна акція, яка проходила весь час засідання під стінами будівлі Комітетів ВРУ, організована патріотами і небайдужими громадянами. Потужне скандування «ТСК» чимало нервувало окремих представників правлячої монобільшості», – зазначив Забродський.

Він повідомив, що висновок комітету був майже одностайним і безапеляційним: направити встановленим порядком питання створення ТСК на розгляд Верховної Ради України.

«Слід зазначити, що це лише черговий крок регламентного процесу і подальший розгляд та включення цього питання до порядку денного буде імовірно найближчим часом обговорено на регламентному комітеті. Але всіх патріотів, людей з принциповою громадянською позицією і просто небайдужих співвітчизників можна привітати з цією маленькою, але все ж таки перемогою», – резюмує генерал Забродський.

Коментарі

Позначки: