«Європейська Солідарність» вимагає негайного створення ТСК по «вагнергейту»

Новини 23 Березня, 2021 104
Михайло Забродський

Михайло Забродський

Фракція «Європейська Солідарність» вимагає негайного створення парламентської ТСК для розслідування зриву спецоперації із затримання бойовиків російської ПВК «Вагнера».

Про це пише Четверта студія з посиланням на прес-службу фракції ЄС

«Протягом останніх тижнів ключові світові ЗМІ вийшли з повідомленнями про зрив спецоперації по затриманню вагнерівців», – нагадав з трибуни Верховної Ради народний депутат, Герой України, генерал-лейтенант Михайло Забродський.

«Головне питання – чи здатна Україна сама розслідувати цю справу. Саме так говоримо ми, але лише шляхом створення парламентської ТСК. Чому це важливо? По – перше, якщо винні залишаються безкарними, вони і надалі будуть створювати передумови для витоку державних секретів прямо до Кремля. По – друге, істину потрібно встановити не лише для відновлення довіри західних партнерів, а і для того, щоб покарати винних. А саме цій довірі був нанесений несподіваний і невмотивований удар шляхом зриву спецоперації», – говорить Забродський.

«ПВК «Вагнер» є терористичним угрупованням, яке виконує для режиму Путіна найбруднішу роботу в усіх точках земної кулі. І наш український Донбас не є винятком», – нагадав Забродський.

Він зазначив, що у складі злочинної групи планувалося затримати двох терористів, причетних до збиття малайзійського Боїнга МН-17 і двох військово-транспортних літаків. «За лічені години до успішного затримання військових злочинців ймовірний «кріт» у військовому керівництві України гарантував свободу цим вбивцям і знищення ще однієї порції доказів особисто Путіна проти України», – говорить Забродський.

«Наголошуємо, що створення парламентської ТСК і встановлення істини у цій справі є надважливим питанням саме національної безпеки, яке має об’єднати всіх без винятку депутатів, які знаходяться в цій залі без врахування партійної належності», – зазначив генерал Забродський.

Коментарі

Позначки: , ,