«Плівки Деркача» викличуть недовіру світових лідерів до України, – Княжицький

Новини 25 Травня, 2020 966
Микола Княжицький. Фото: Прямий.

Микола Княжицький. Фото: Прямий.

Ситуація навколо «плівок Деркача» призведе до недовіри світових лідерів по відношенню до України.

Про це сказав народний депутат фракції «Європейська Солідарність» Микола Княжицький у своєму відеоблозі, пише “Четверта студія” з посиланням на прес-службу фракції.

«Якщо уважно слухати цю розмову, викинути пропагандистські звинувачення, домисли, ідеї Деркача, то бачимо декілька важливих пунктів. По-перше, США насправді хочуть підтримати Україну, і Байден, який розмовляв з Порошенко – це не просто політичний кандидат, яким він є зараз, це віце-президент нашого найбільшого союзника. Саме тому, коли Офіс президента, по суті, вирішив опублікувати ці плівки, бо такі плівки записуються через спеціальний зв’язок лише в США і в наших спецслужбах, і в Офісі президента», – сказав Княжицький.

Він вважає, що в Офісі президента зробили дуже велику помилку, тому що українським лідерам ніхто не буде довіряти.

«Зеленському ніхто не повірить, що завтра він не захоче оприлюднити свою розмову з кимось ще. Це величезна помилка. Незалежно від того, до якої політичної сили належить Байден», – зауважив депутат.

Друга помилка, на переконання Княжицького, вірити інтерпретаціям Деркача.

«Тому що крім того, що США наш союзник, вони ще допомагають нам проводити реформи. Вони обговорюють з Порошенком ті реформи, які має провести країна, щоб отримати транш МВФ, додатковий мільярд від США і інші кошти, які до нас зможуть надійти, якщо ми справді ці реформи будемо проводити», – сказав парламентар.

Він також не виключив, що в оприлюдненні плівок можуть бути зацікавлені Зеленський і Коломойський.

«Чому ця підтримка нам дуже потрібна, бо дуже багато людей є проти цих реформ. Один з тих, хто зацікавлений в тому, щоб ці плівки «виплили» очевидно є Коломойський, тому що саме в США зараз велике журі розглядає справу проти нього і він як ніхто хоче показати це політичною несправедливою справою. Другий, хто в цьому зацікавлений – це Зеленський, який «шиє» зараз Порошенкові державну зраду. За що? За те, що Порошенко спілкувався з нашим найбільшим союзником і захищав країну від агресора? А може зраджує зараз Зеленський, який «викинув» ці полівки з моєї точки зору? Може зраджує Зеленський, який робить все, щоб послабити українську армію своїми відведенням, розведеннями і забороною стріляти? Може зраджує Зеленський, який на прес-конференції говорить, що ми не будемо стріляти першими, нібито ми раніше стріляли? Так що ніякої зради Порошенка в цих плівках немає, є розмова двох серйозних державних мужів», – наголосив Княжицький.

«Що ще такого цікавого в цих розмовах? Відставка Шокіна? Так сам Порошенко розповідає, що «Самопоміч» вимагала відставки Шокіна і не лише «Самопоміч», а багато політичних сил і громадських інституцій. Те, що він намагається вплинути на інші політичні сили? Слава Богу, що намагається вплинути, якщо самим розуму не вистачає. Бо впливати він хоче для того, щоб Україна отримала гроші і захистилася від ворога. Одним словом – нічого дивного чи екстраординарного в цій розмові нема, вийде з цієї розмови дуже великий пшик. Але шкода, що люди, які очолюють нашу державу, можуть знищити все те, щ обуло побудовано за останні п’ять років – національну свідомість, армію, реформи, справедливість, свободу, демократію. І те, що вони намагаються це зробити, ми бачимо щодня», – підсумував Княжицький.

Коментарі

Позначки: ,