Під прикриттям епідемії карантинні обмеження можуть перетворитися на авторитарний режим, – Забродський

Новини 30 Квітня, 2020 1 187

Карантинні обмеження можуть бути використані для закріплення та посилення поліцейських функцій держави.

Про це заявив генерал-лейтенант, народний депутат фракції «Європейська Солідарність» Михайло Забродський, пише Четверта студія.

«Існує реальна загроза авторитаризму з сумнівними шансами на успіх, але вона є. Дійсно, під маркою карантинних обмежень, складної ситуації в країні можуть бути запроваджені такі заходи і механізми обмежень, які потім можуть становити серйозну проблему нашому державному устрою.

Не думаю, що в Україні можливо встановити диктатуру за російським сценарієм. Може бути спроба, що ми прокинемося зранку, а диктатура вже є. Але навряд чи вона може мати успіх», – зазначив політик.

Також він підкреслив, що суспільство не сприйме збереження обмежень після завершення епідемії.

«Зараз обмеження мають обґрунтування і пояснення у вигляді коронавірусу. Хоча ми знаємо, що половина кроків влади більше нагадує дитячий садочок, безсистемну схоластику, перелік заходів, взятих з якихось середньовічних посібників боротьби з епідеміями», – сказав він.

Народний депутат наголосив, що багато карантинних обмежень є сумнівними з точки зору подолання коронавірусу.

«Я не можу зрозуміти, чому не можна ходити в перукарню, щоб підстригтися, чи в парк гуляти, хоча гуляти в домашньою твариною можна. Чому не можна ходити в книжковий магазин, але можна ходити в ломбард? Це зрозуміти дуже важко – як допомагає боротьбі з коронавірусом наявність бронемашин Національної гвардії на всіх в’їздах в Київ», – зауважив Забродський.

Коментарі

Позначки: ,