Опозиція та суспільство не дозволять знищити мову, – Княжицький

Новини 03 Червня, 2020 457
Микола Княжицький. Фото: Прямий.

Микола Княжицький. Фото: Прямий.

Владна команда на чолі з президентом Володимиром Зеленським намагається всіляко саботувати мовний закон або внести до нього такі зміни, що позбавлять його сенсу. Але опозиція не дозволить цього зробити.

Як пише “Четверта студія” з посиланням на “Прямий”, про це журналістам повідомив народний депутат фракції “Європейської Солідарності” Микола Княжицький у кулуарах Верховної Ради.

“Опозиція в меншості, але українське суспільство, яке цінує і любить українську мову і хоче розвивати українську державу, в більшості. Тому опозиція разом з суспільством зроблять все, щоб не дозволити якимось чином вихолостити закон. Зараз влада його просто саботує. І це дуже прикро. Бо Зеленський обіцяв, що буде пряники всім роздавати, а уряд не поставив програму підтримки української мови, як це передбачено законом, в бюджет”, – наголосив Княжицький.

“Уряд не створив центри вивчення української мови, уряд навіть не подав законопроєкту  про захист мов національних меншин, хоча вони кажуть, що хочуть захищати мови національних меншин… Маріонетки [Володимира Путіна] тут роблять все, щоб вихолостити цей закон. Ми не дозволимо цього зробити”, – підкреслив Княжицький.

Коментарі

Позначки: ,