Навіть Янукович не штурмував музеї, а тепер це робить Зеленський, – Сюмар

Новини 27 Травня, 2020 234
Володимир Зеленський. Фото: відкриті джерела.

Володимир Зеленський. Фото: відкриті джерела.

Навіть за часів Віктора Януковича не було такого свавілля у правоохоронних органах, яке ми побачили у ситуації із штурмом ДБР музею Гончара.

Як пише “Четверта студія”, про це народний депутат “Європейської Солідарності” Вікторія Сюмар сказала в ефірі “Прямого”.

“Я працювала журналістом в часи Януковича, і за часів Леоніда Кучми, але я не бачила, аби штурмували музеї. Янукович до цього не доходив. Там було багато політичних речей, вдалі спроби посадити політичного конкурента – Юлію Тимошенко. Чим це закінчилось для Януковича всі ще пам’ятають. Така ж нав’язлива ідея щодо політичного конкурента у Володимира Зеленського є стосовно Петра Порошенка. Коли президент країни на прес-конференції публічно говорить – вироки попереду, тут будуть такі-то справи, тут є такі-то злочини. Він правоохоронний орган?” – зауважила Сюмар.

“А який рівень правоохоронних органів сьогодні? ДБР – це класичний рівень правоохоронних органів. Це органи, які не охороняють право, не охороняють закон, це органи, які його грубо порушують”, – наголосила народний депутат.

Вікторія Сюмар зауважила, що дозволу суду на такі дії ДБР не було.

“На яких підставах цей орган себе так поводив? Не було рішення суду на те, аби заходити і, тим паче, щось забирати. Пояснили вони це тим, що начебто Порошенко картини туди привіз. І вони, як докази можуть бути пошкоджені, або знищені. Ну звісно, у нас в музеях палять картини, правда? Їх для того в музей і віддають. Не для того, аби публічно показати, а для того, аби їх знищити”, – сказала народний депутат.

“Насправді, це все абсолютний абсурд, як і сама справа. Як вникнути у те, що сьогодні інкримінують п’ятому президенту України Петру Порошенко, який був на вістрі російської агресії”, – зауважила Сюмар.

Резюмуючи, Сюмар наголосила, що такі зухвалі дії ДБР є загрозою кожному українцю.

“Це загроза кожному. Якщо можуть прийти в музей і виламати двері, і забрати документи, це означає, що до вас в хату можуть прийти. Це загроза – кожному українцю. Завжди це починається з опозиції, потім інші депутати, а далі кожен українець”, – зауважила депутат.

Коментарі

Позначки: ,