Михайло Забродський закликав до об’єднання патріотичні демократичні сили Дніпра

Новини 15 Серпня, 2020 1 122

Платформою для об’єднання демократичних політичних сил в Дніпрі може стати партія «ЄвропейськамСолідарність».

Про це сказав народний депутат фракції «Європейська Солідарність», генерал-лейтенант Михайло Забродський на мітингу у Дніпрі, пише “Четверта студія” з посиланням на прес-службу політсили.

Він наголосив, що чимало слів сказано стосовно того як важливо єднання. «Згадували ми сьогодні і нашу історію, і в історії теж можна згадати чимало моментів, коли єднання було вирішальним фактором для того, щоб історія здійснила свій черговий поворот. Більше тисячі років, в тому числі і на цій землі єднання не було. В Київській Русі князівства, які суперничати між собою, не змогли об’єднатися і Орда проковтнула їх всі, загнавши більше ніж на 300 років в рабство. Трохи пізніше у Козацькій державі не було єднання і її теж поглинули Польща і Росія», – нагадав історію розвитку українсько держави депутат.

Михайло Забродський зазначив, що на початку ХХ сторіччя, коли вперше у новітній історії у наших співвітчизників був історичний шанс побудувати незалежну державу, теж не вистачило єднання і вже інші орди більшовицькі прийшли на довгі 70 років.

За його словами, у 1991 році незалежність нам просто дісталась – одного часу ми пишалися, що у нас не було крові як у Прибалтиці не було війни як на Кавказі. «Ми 23 роки жили як незалежна держава. 23 роки керманичі розповідали нам про багатовекторність про те, що навколо одні друзі, про те, що нам потрібно позбутися стратегічної авіації, ракет і ще багато чого, що вкрай знадобилося б нам у 2014 році.

І ось навесні 2014 вперше нашу незалежність і наш вибір, і наше право жити так, як ми з вами хочемо, ми були вимушені відстоювати зі зброєю», – сказав депутат.

«Наші збройні сили, добровольчі формування національна гвардія підрозділи МВС здивували всіх. В першу чергу, наших противників тому, що ніхто не чекав такого опору і такої активності. В другу чергу, самих себе тому, що ми як ніхто знали з чого починали і див ніхто не очікував. І в тертю чергу, ми здивували весь світ», – підкреслив генерал-лейтенант.

«Ми – українська нація. Тому що така хвиля підтримки, яка була народжена у 2014 році, вона не входила ні в які розрахунки ні якого генерального штабу Російської Федерації. Це і волонтери, і ті, хто опікувався пораненими, і ті, хто віддавав останню копійку на те, щоб все таки вистачало бронежилетів і було пальне і були боєприпаси.

Це ті, хто є поруч і зараз з нашою армією. Хто зараз переймається проблемами, які там існують», – сказав він.

Депутат наголосив, що в той же самий час тут, у глибокому тилу, і в тому числі у Дніпрі жила й інша сила. «Та, яка відносить себе до поплічників і прибічників тих, дякуючи яким почався і Майдан і всі події 2014 року. Я веду мову про так звану «Опозиційну платформу». Тоді вона носила іншу назву і сім років вони просиділи тихо як миша під віником», – додав він.

Михайло Забродський наголосив, що ця політична сила близько року тому знову почала вважати, що їхній час прийшов. «І зараз, на жаль, при певному сприянні діючої влади, вони відкрито виходять на вулиці, не соромлячись говорять про новий вибір і нові перспективи, навіть у стінах української Верховної ради. І знову кличуть нас туди, в те, що вони називають «русским миром», – сказав він.

«Вони кличуть нас у той світ, де через пів планети ходять авіаносці застарілої конструкції лякаючи всіх. Вони кличуть нас у той світ, де можна безкарно бомбардувати Сирію. Вони кличуть нас у той світ, де можна влазити в українські справи і намагатися звернути нас з нашого шляху. В той світ, де за пост у Фейсбуці можна отримати реальний термін ув’язнення», – додав депутат.

«Ми говоримо – ні. Ця перспектива не наша. Я теж би дуже хотів, щоб Дніпро і Павлограді продовжували робити ракети. Але я хочу, щоб люди, які їх роблять, ходили на роботу по європейському місту європейської держави. А не так як це робиться у північного сусіда, коли пів країни мають, вибачте, «удобства» на вулиці, «зато» ракет більше, ніж у всього світу разом взятого», – сказав депутат.

«Ми говоримо про єднання. Єднання – це наша відповідь тим викликам, які з’явилися саме зараз саме на місцевих виборах», – зазначив Михайло Забродський.

Він підкреслив: «Зараз наша послідовна позиція і наше єднання патріотів, гідних політичних сил, єднання на основі єдиної платформи, якою є політична сила «Європейська Солідарність». Політична сила, яка за рік роботи в парламенті нічим себе не заплямувала, до якої не може бути жодних звинувачень і претензій ні в якихось політичних оборудках, ні в договору, ні в недотриманні своєї позиції. Наш шлях визначений – ми йдемо ним і йдемо разом. Покажемо їм в чому тут разница».

В акції, організованій «Європейською Солідарністю», також беруть участь громадські активісти, ветерани, представники «Справи Громад», «Демократичної Сокири», «Руху опору капітуляції», ГО «Рух Ветеранів України», «20 легіон», «Асоціація Ветеранів-підприємців», «Інститут людини та міста» і діячі культури.

Коментарі

Позначки: ,