Мудрість і великий патріотизм Ігоря Юхновського – приклад для політиків і для кожного громадянина, – Синютка

Новини 01 Вересня, 2020 556

Ігор Юхновський Фото: ZIK

Сьогодні День народження в Героя України, почесного громадянина Львова – Ігоря Рафаїловича Юхновського

Сьогодні День народження в почесного громадянина Львова – Ігоря Рафаїловича Юхновського! Він народився 1 вересня 1925 року і зараз відзначає 95-річний ювілей. 

Як пише “Четверта студія”, привітав Героя України Ігоря Юхновського народний депутат від “Європейської Солідарності” Олег Синютка, який  зазначив, що “мудрість і великий патріотизм Ігоря Рафаїловича – приклад для політиків і для кожного громадянина”.

“Академік НАН України, народний депутат України І–IV скликань, доктор фізико-математичних наук, професор, Герой України, державний, політичний і громадський діяч – це далеко не весь перелік звань і заслуг Ігоря Рафаїловича. Юхновський був лідером першої опозиційної фракції у Верховній Раді, ініціатором проведення референдуму за незалежність, співавтором Декларації про державний суверенітет України. Мудрість і великий патріотизм Ігоря Рафаїловича – приклад для політиків і для кожного громадянина. Адже, як каже Юхновський: «Найважливіше – це самоусвідомлення українців. Осягнення факту, що нація і народ – це різні речі. Народ, кажучи простіше, може говорити собі, що завгодно.
Нація ж – це абсолютно дисциплінована, чітко спрямована спільнота, яка будує свою країну». Міцного Вам здоров’я і нехай збудуться всі Ваші мрії про успішну Україну!”,- зазначив Олег Синютка.

Коментарі

Позначки: , ,