Монобільшість Зеленського знищує парламентаризм, – Геращенко

Новини 13 Травня, 2020 436
Ірина Геращенко. Фото 4studio

Ірина Геращенко. Фото 4studio

«Європейська Солідарність» підтримує законопроект про посилення відповідальності за перешкоджання депутатській діяльності. Однак ця ініціатива нічого не змінює, адже за всі порушення прав депутатів за керівництва Зеленського ніхто не поніс жодної відповідальності.

Про це заявила співголова фракції «Європейська Солідарність» Ірина Геращенко з трибуни парламенту.

«Смішно приймати закони, коли вся діяльність цього парламенту присвячена знищенню інституту парламентаризму. Вперше в історії українського парламенту, ми, наприклад, опинилися разом з родинами Героїв Небесної Сотні в ситуації, коли колишня коліжанка ваша, «Слуги», коли вона виконувала обов’язки керівника ДБР, просто не пустила на зустріч депутатів Верховної Ради України.

І ми через суд зобов’язали порушити справу, через те, що нам було перешкоджання як народним депутатам України зустрітися з керівництвом цього органу, для того, щоб зробити таку зустріч з родинами Героїв Небесної Сотні», – сказала Геращенко.

«Смішно голосувати цей законопроект сьогодні, коли «Слуги» провалили законопроект про оборонні закупівлі, який посилював контролюючу роль Верховної Ради над закупівлями в оборонних структурах», – додала Ірина Геращенко.

Співголова фракції наголосила, що подібні закони є імітацією бурхливої діяльності в ситуації, коли на порушення прав депутатів від опозиції ніколи не було реакції керівництва Верховної Ради.

«Ви можете ухвалювати все, що завгодно, але коли ви забули про те, що ви є парламентсько-президентська республіка, і навіть не знаєте кого ви призначаєте в уряд. Коли ви і досі не можете призначити трьох міністрів, зокрема, міністра енергетики, освіти, і намагаєтеся тут говорити про посилення ваших повноважень. Це все імітація бурхливої діяльності», – зазначила Геращенко.

«Ми можемо розповідати сотні випадків, коли отримуємо відписки. І наша колега Ніна Южаніна послала своє таке незадоволення керівництву Верховної Ради на таку відписку. А керівництво Верховної Ради написало нашій колезі, що їй відповіли правильно», – повідомила вона.

«Ви розберіться, що ви хочете. Ми проголосуємо за цей закон, але ви самі знищили парламент як такий, і цей закон вам не допоможе», – закликала Ірина Геращенко.

Коментарі

Позначки: ,