Місцеві вибори є вкрай важливими для України, – Геращенко

Новини 24 Червня, 2020 270
Ірина Геращенко. Фото 4studio

Ірина Геращенко. Фото 4studio

Наша команда на чолі з президентом Петром Порошенко п`ять років тому розпочала реформу децентралізації. І сьогодні ми робимо все, аби захистити цю реформу, провести місцеві вибори і не дати владі провернути таку ж історію, яку вони провернули з виборами до парламенту, коли завели туди непрофесійні «нові» обличчя.

Про це співголова фракції «Європейська Солідарність» Ірина Геращенко сказала в ефірі радіо «Чорнобаївська хвиля», перебуваючи з робочою поїздкою на Черкащині, пише Четверта студія.

Політик наголосила на важливості децентралізації і місцевих виборів, які мають привести професійних, ефективних і чесних політиків в місцеві ради.

«Я є великим прихильником децентралізації. І хочу нагадати, що було ще п`ять років тому, коли в Києві вирішували, що може, а що не може собі дозволити громада. Коли Київ вирішував – скільки залишити грошей на місцях і куди вони мають бути направлені.

Коли ми проводили політику децентралізації, то ми враховували найкращі практики Німеччини, Франції, Польщі, де в першу чергу через децентралізацію місцева громада отримувала ключове право – розпоряджатися грошима, які вона заробила через податки. Ми це зробили, тепер треба навчитися ними розпоряджатися. Вважаю, що з контролюючими функціями є проблема. І тут мають велику увагу приділяти місцеві депутати. Тому, насправді, місцеві вибори стануть дуже важливими», – зауважила народний депутат.

«Також з посиленням децентралізації, ми можемо мати цікавий результат, коли «місцеві князьки» матимуть серйозний фінансовий ресурс, через податки, і абсолютну безкарність через відсутність до них такої уваги, як до уряду, Верховної Ради, центральних органів влади. Тому на містах важливим буде контроль громади за їхньою діяльністю і місцевих депутатів», – підкреслила вона.

Резюмуючи, Геращенко наголосила, що майбутні місцеві вибори є вкрай важливими для країни. Через ці вибори до органів місцевої влади мають прийти чесні і професійні люди, які вболівають за громаду.

Коментарі

Позначки: ,