Медики досі не отримують обіцяні владою Зеленського 300% надбавки, – Геращенко

Новини 25 Листопада, 2020 216

Віце-спікер Верховної Ради України Ірина Геращенко. Фото: УНІАН

«Європейська Солідарність» вимагає від влади Зеденського виконання обіцянки про виплату медикам обіцяних ним страхових виплат у розмірі 300% доплат. Про це співголова фракції «Європейська Солідарність» Ірина Геращенко наголосила під час включення на телеканалі «Прямий», пише Четверта студія.

«Наша вимога, щоб влада виконувала ті зобов’язання, які вона анонсувала ще весною, зокрема, 300% доплат медикам. Сьогодні медики отримують доплати менше, ніж поліцейські. Поліцейським до їхньої ставки доплачують 50 відсотків так званих ковідних коштів, а медики отримують кілька тисяч гривень. Як правило, ці гроші вишукують зі своїх небагатих бюджетів регіони, щоб утримати медиків на місцях», – підкреслила політик.

Ірина Геращенко вкотре наголосила, що медики мають отримувати обіцяні страхові виплати.

«Дуже важливо, щоб інфіковані медики, або родини, на жаль, померлих медиків отримували відповідні страхові виплати. А мова вже йде на сотні медичних працівників. З цим є величезна проблема», – зауважила народна депутатка.

Також вона наголосила, що неприпустимим є створення бюрократичних перепон для отримання лікарями або їх родинами страхових виплат.

«Дуже багато скарг отримую я, і наша політична сила, з усіх регіонів, про те, що медиків примушують збирати тони паперів. І все це пояснюють тим, що вони були інфіковані в метро, або в маршрутці, а не на роботі, і тому виплати не мають отримувати», – зазначила народна депутатка.

«Це неповага до професії і це вимиває людей з професії. Сьогодні потрібно захистити медика. Наша позиція – виплата обіцяних коштів від уряду і удосконалення законодавства про страхові виплати», – наголосила представниця «Європейської Солідарності», – додала вона.

Народна депутатка закликала лікарів повідомляти їй про факти невиплат страхових компенсацій у письмовій формі, на адресу Верховної Ради України.

«Ми з нашими партійними юристами будемо подавати запити до всіх відповідних служб, щоб «вибивати» ці виплати», – сказала Ірина Геращенко.

Коментарі

Позначки: ,