Львівському ботанічному саду 169 років. Які колекції рослин там є (ВІДЕО)

Новини 20 Травня, 2021 534

Львівському ботанічному саду 169 років

Львівський національний університет цього року відзначає 360-річницю із дня заснування. Університет має у своєму підпорядкуванні ботанічний сад із близько 5 тисячами рослин. Цього року йому 169 років.

Про це пише Четверта студія з посиланням на Суспільне.

У Львівському ботанічному саду є колекція рододендронів. Там їх більше 100 видів, розповідає завідувачка відділу дендрології Оксана Щерба.

А у оранжерейному комплексі ботанічного саду опікуються колекціями тропічних та субтропічних рослин. Там є понад 1600 видів рослин. Однією із перших рослин у оранжереї ботанічного саду є дамара.

“Кожна рослина по-своєму цікава, особлива для нас і цінна. Звичайно, що є такі рослини, які мають свою історію від початку заснування ботанічного саду. Серед таких рослин є рослини австралійської флори – це, наприклад, дамара могутня. Це є гігантська пальма фінікова, яка природно росте на канарських остовах”, — розповідає інженерка відділу тропічних та субтропічних рослин Надія Луцишин.

Загалом в ботсаду є близько 5 000 видів рослин.

Також у ботанічному саду є квіти. Зокрема тут вже відцвітають тюльпани і скоро цвістимуть іриси. За словами працівників Ботанічного саду, там нараховують понад 300 сортів ірисів. Частина з них історичні, тобто виведені до 1980 року.

На території росте чимало дерев, яким понад 150 років. Зокрема, і найстаріше дерево Львова.

“На території ботанічного саду росте найстаріше дерево міста Львова – це тис ягідний, якому вже близько 300 років. І ті дерева є ровесниками тих подій, які вони застали і ми маємо можливість пишатися цією колекцією рослин”, — каже директор Ботанічного саду Андрій Прокопів.

Подивитись на рослини у ботанічного саду можна під час екскурсій. На них потрібно попередньо зареєструватись.

Коментарі

Позначки: