Львівська область увійшла у п’ятірку областей з найбільшою кількістю знавців з української мови

Новини 15 Квітня, 2021 3 415

Львівська область увійшла у п’ятірку областей з найбільшою кількістю знавців з української мови

Львівська область виявилася однією з найбільших за кількість знавців з української мови серед областей України. Про це стало відомо після аналізу статистики Марафону з української мови ім. П. Яцика.

В 2021 році конкурс проходив дистанційно на платформі HUMAN, завдяки чому у ньому могли взяти участь усі охочі учні та студенти. Так з Львівської області у мовному Марафоні взяло участь 1 175 конкурсантів, серед яких до фіналу вийшли 585 учасники. Львівську область випередила лише Харківщина, Волинь та столиця України, повідомила ІВ Четверта студія пресслужба освітньої компанії HUMAN.

Варто зазначити, що в Марафоні брали участь конкурсанти з тимчасово окупованих територій.

На сайті HUMAN була опублікована інтерактивна карта України, що надає розширену статистику про кількість учасників, що брали участь у Марафоні, у кожній області України.  За допомогою карти можна простежити скільки учасників взяли участь загалом, а скільки пройшли всі 4 етапи та стали фіналістами.

Цьогорічна кількість учасників виявилась рекордною за всі роки проведення Конкурсу з української мови ім. П. Яцика, завдяки доступності учнів до виконання тестових завдань. Так, загальна кількість учасників становить 25 670 конкурсантів. Однак усі IV етапи змогли подолати 11 555 конкурсантів, або ж 45% від загальної кількості. Про це повідомили організатори Марафону, а саме ДНУ “ІМЗО”, МФБ “Ліга українських меценатів” та освітня компанія HUMAN.

Нагадаємо, що у 2021 році Конкурс з української мови ім. П. Яцика вперше проходив дистанційно у форматі Марафону на освітній платформі HUMAN, де учасники щотижня виконували тестові завдання з 26 лютого до 21 березня.  Рішення про тимчасову зміну формату Конкурсу було пов’язано з поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19 на території України.

Коментарі

Позначки: