Львів’яни вимагають, щоб продавці популярного супермаркету розмовляли українською мовою (ВІДЕО)

Новини 05 Березня, 2021 15 932

Скриншот ФБ/Суспільство майбутнього Львів

Продавці торгівельного майданчику розмовляють російською мовою: львів’яни вимагають від Уповноваженого із захисту державної мови адекватної реакції

У Львові в супермаркеті “Арсен” (проспект  Червоної Калини) продавці торгівельного майданчику з продажу сухофруктів не володіють українською мовою, а адміністрація супермаркету (незважаючи на неодноразові зауваження) не вживає необхідних заходів для виправлення ситуації.

Як пише «Четверта студія», про це у публікації на сторінці Суспільство майбутнього Львів у ФБ.

Пряма мова нашого побратима, учасника бойових дій Ігор Фльорко:

“Питання якою мовою обслуговувати, дана мережа сухофруктів точно не порушувала, коли заходила на ринок Львова. Ввічливо вітаємось, чуємо назву товару, розуміємо скільки грам просить покупець і по всьому – це всі необхідні знання і вимоги до продавця.

Якщо ж покупцеві потрібна будь-яка додаткова інформація про товар – все, «ми вас не понимать», «украинский нет» …

Декілька обурливих для мене моментів:

  1. Невміння й небажання адміністрації, а саме керівництва відділу оренди, ефективно вирішити проблему. Перемовини закінчились таким діалогом: – І яке ж рішення ви прийняли? -Ми замінили продавця. -Так проблема залишилась, він також не володіє українською. – Ми зробили все, що могли.
  2. Неповага працівників даної мережі до українців . Вони не ставили собі за мету вчити мову, ховаючись за круглими очима і жалісливими обличчями всі без виключень (з ким доводилось мені спілкуватись) усім своїм виглядом просять знайти бодай одне зрозуміле їм слово, в протилежному ж випадку почуєте фразу-підказку , на яку мову вам би вартувало перейти – «я вас не понемаю».
  3. Останній найболючіший момент – нерозуміння даної проблематики у наших співгромадян. Хтось не бачить різниці якою мовою його обслуговують .Хтось радо переходить на ламану російську. Хтось через добре своє серце , жаліє «бідного» іноземця, співчуває йому та пропонує всього лиш дати трохи часу на вивчення мови …. Задумайтесь тільки, ми з вами жаліємо одного представника Чужої культури, в той момент, коли він небажанням вчити мову зневажає Нашу культуру. Сумно жити з освідомлення того, що така ситуація має місце в моєму рідному Львові”.

Уповноважений із захисту державної мови сподіваємось на Вашу адекватну реакцію та позитивний результат.

Коментарі

Позначки: , , , , ,