Лідери Європейських країн мають відмовитись від участі у політичному шоу 9 травня у Москві, – Фріз

Новини 29 Січня, 2020 629

Країни Європи мають звернути увагу на риторику російської влади та відмовитися від участі у ганебному політичному шоу, що заплановане на 9 травня 2020 року. Про це повідомила народний депутат з «Європейської Солідарності» Ірина Фріз на своїй сторінці в мережі Facebook.

«Голова Комітету Державної Думи Російської Федерації з освіти та науки В’ячеслав Ніконов назвав Європейський Союз «гітлерівською коаліцією». Звертає на себе увагу, що Ніконов за сумісництвом є не лише головою правління фонду «Русскій мір», але й онуком В’ячеслава Молотова. Того самого, що підписував угоди з нацистським міністром закордонних справ Йоахімом фон Рібентропом.

Отже, Ніконов вважає, що після виходу з ЄС Великої Британії в економічному союзі не залишилося жодної країни, що не входила до нацистської вісі. Він також додав, що «Франція також була захоплена, а її заводи працювали на Німеччину», – зауважила політик.

Ірина Фріз наголосила, що вислови цього російського шовініста повинні мати наслідки, як мінімум у вигляді персональних санкцій та обмеження в’їзду такими громадянами до Європейського Союзу.

«Приголомшливо, що ця заява співпала з обранням іншого представника російського парламенту віце-президентом ПАРЄ. Все це є зневагою до всієї Європи і де-факто реваншем країни-агресора в серці демократичних держав», – додала вона.

«Росія почала здійснювати трактування історичних подій, де факти минулого пояснюються політичною кон’юнктурою сьогодення та використовуються в стилі двомислення Джорджа Оруела. Ще кілька років тому Дивізію Нормандія Неман зображали героями та борцями з фашизмом, але вже зараз росіянам намагаються довести, що французи були посібниками Третього Рейху. Польща, яку саме Москва кинула в гітлерівську окупацію, за логікою Держдуми РФ, раптом також стала членом гітлерівської вісі», – підкреслила парламентар.

Народний депутат зауважила, що у неї на тлі цього руського божевілля виникають питання щодо окупованих територій західної частини Росії, що в окупації працювала на Третій Рейх.

«Ніконов замовчує, що частина Росії також працювала на нацистів. Виникають питання й щодо РУА – армії Власова (130 тисяч багнетів) та XV кавалерійському корпусу русскіх казаків СС (більше 30 тисяч багнетів), що воювали на боці Вермахту. Я вже не кажу про тісну співпрацю радянського режиму з нацистами у 30-ті роки і, скажімо, про спільну війну проти поляків, адже Брестську кріпость з польським гарнізоном спочатку брали радянські війська разом з гітлерівцями», – зазначила Ірина Фріз.

Коментарі

Позначки: ,