Кримськотатарський народ продовжує боротьбу за Україну, незважаючи на тиск та репресії російських окупантів, – Ахтем Чийгоз

Новини 21 Лютого, 2020 193
Ахтем Чийгоз

Ахтем Чийгоз

Громадяни в Криму продовжують боротьбу за Україну, за те, щоб знову бути частиною українського суспільства, і не приймають Росію. Про це сказав народний депутат фракції «Європейська Солідарність» Ахтем Чийгоз, виступаючи з трибуни парламенту, пише “Четверта студія”.

«У ці дні, шість років тому у Криму активно відбувалися процеси військової окупації з боку Росії. Влада Криму, в тому числі Севастополя була не готова виконати конституційні обов’язки щодо захисту територіальної цілісності України», – нагадав депутат.

За словами Ахтема Чийгоза, тодішня влада в Криму в своїй більшості сприяла військовій окупації, проявляючи сепаратизм та нехлюйське ставлення до України.

«23 роки, коли Крим контролювався Україною, недостатня присутність України в Криму, формування влади проросійськи налаштованими чиновниками, спецслужб, правоохоронних органів, судів, місцевих органів влади, які в більшості своїй не провадили українську політику в Криму. Відсутність належної поваги до політичної прав корінного кримськотатарського народу, підлі, цинічні дії з боку бандитської влади Росії, які здійснювалися по відношенню до Криму, всі часи незалежності України. На пій погляд це фактори, що дозволили важкі наслідки військової окупації Росією Криму», – констатував представник «Європейської Солідарності».

Водночас депутат наголосив, що кримські татари від самого початку тих події чинили опір окупантам, протестуючи проти військової агресії Росії.

«Кримські татари та інші наші громадяни чинячи мирний опір окупантові, коли від Керчі до Сімферополя, і від Сімферополя до Севастополя десятки тисяч людей стали в живий ланцюг з гаслами на трьох мовах – кримськотатарській, українській, російській: «Путін, йди! Ми тебе не звали!», зруйнували один із спекулятивних міфів про «російський Крим», – сказав Ахтем Чийгоз.

Депутат підкреслив: «І сьогодні наші громадяни в Криму продовжують боротьбу за Україну, за те, щоб знову бути частиною українського суспільства, і не приймають Росію – окупанта».

«Все це супроводжується жахливими репресіями і терором по відношенню до наших громадян. Кримськотатарський народ перебуває під особливим тиском та репресіями. Окупанти нас назвали – «недоговорными». Нас часто називали українцями в Криму. Пам’ятайте це», – зазначив він.

Ахтем Чийгоз наголосив, що необхідно відновити справедливість та посилити позиції України в питаннях звільнення Криму від окупанта.

«Внести зміни до Конституції, визнати право кримськотатарського народу на національно-територіальну автономію в складі України», – зазначив він.

«Ми ніколи не припинимо боротьбу за Крим, за територіальну цілісність України. Крим – це Україна! Слава Україні!», – завершив виступ Ахтем Чийгоз, розгорнувши прапор кримських татар.

Коментарі

Позначки: ,