Княжицький: ті, хто воює з нашою мовою, як всередині країни, так і зовні – воює з нашою державою

Новини 08 Липня, 2020 192

Микола Княжицький. Фото 4studio

Микола Княжицький зазначив, що українська мова як «кістка в горлі» країні-агресору Росії. В українському суспільстві жодних проблем ні для кого мова не створює. У Зеленського замість того, щоб перевіряти закон про мову на відповідність Конституції, краще б підготували закон про захист мов національних меншин.

Про це сказав народний депутат від «Європейської Солідарності» Микола Княжицький, коментуючи розгляд мовного закону на відповідність Конституції, пише Четверта студія.

«Такий закон безумовно повинен бути, адже ми демократична держава, ми маємо захистити нашу мову, і ті люди, які воюють з нашою мовою, вони не з мовою воюють, вони воюють з нашою державою», – зазначив Княжицький.

Народний депутат також зауважив, що досі не був поданий до парламенту законопроект про мову меншин, і це відповідальність урядів Зеленського.

«Відповідний законопроект доручався уряду, і він повинен був це зробити. Чому досі цього не зробили – треба у них запитати. Вони дуже довго не створювали секретаріат Уповноваженого з української мови. Нарешті створили. Дуже довго не призначали Уповноваженого. Призначили. Але він не працював. Тепер другого ніяк не можуть призначити. Це все проблеми уряду», – підкреслив політик.

Звичайно, ми маємо дбати і про мови національних меншин, тому і очікуємо на цей законопроект», – сказав Микола Княжицький.

Коментарі

Позначки: ,