Геращенко закликала посилити санкції проти Росії

Новини 18 Липня, 2020 230
Між Рабіновичем і Геращенко сталася перепалка через мову. Фото: 5 Канал.

Україна має відстоювати позицію, що Крим – це Україна, а Росія – окупант. Про це заявила співголова фракції «Європейська Солідарність» Ірина Геращенко з трибуни Верховної Ради, пише Четверта студія.

«Путін і Російська Федерація провели незаконний референдум в окупованому Криму і не «другой стороной», а Путіним по новій російській Конституції. Яка не тільки обнуляє його президентський термін, а і значно ускладнює повернення Україні окупованого Криму. Адже в цій Конституції є норми , які для міжнародного співтовариства тепер ускладнюють невизнання окупації Криму»,- зауважила політик.

«Минулого тижня Держдума РФ внесла зміни в першому читанні до закону про тероризм, яким вони намагаються ускладнити невизнання окупації Криму для іноземців. Там є драконівська норма про вимогу РФ екстрадиції іноземців, якщо не визнається Крим. Тобто мова буде йти про кожного з нас. І це може мати дуже серйозні наслідки, починаючи від червоних карток Інтерполу, які часто використовуються як політиканство і закінчуючи іншими історіями», – додала вона.

Також народна депутатка подякувала кримським татарам і українцям в Криму, які не брали участі в цьому незаконному референдумі.

«Ми маємо послати всьому світові ще раз сигнал, що Крим – це Україна, що Україна бореться за повернення Криму, що ми вимагаємо не просто невизнання цього референдуму, а посилення санкцій проти Росії через проведення незаконних референдумів, а також плебісцитів на окупованих нею територіях. Ми маємо посилити санкції», – підсумувала Ірина Геращенко.

Коментарі

Позначки: ,