Діти загиблих воїнів мають право на пільги при вступі до вишів, як і діти з окупованих територій, — Геращенко

Новини 03 Липня, 2020 550
Ірина Геращенко

Ірина Геращенко

Фракція “Європейської Солідарності” наполягає на внесенні в проєкт Закону про вищу освіту змін, які дозволять дітям загиблих воїнів так само користуватися пільгами при вступі до вищих навчальних закладів, як і дітям з тимчасово окупованих територій.

Про це співголова фракції “Європейська Солідарність” Ірина Геращенко наголосила під час виступу на позачерговому засіданні Верховної Ради, під час обговорення законопроєкту 3734 щодо особливостей вступу до вишів осіб з тимчасово окупованих територій, пише “Четверта студія” з посиланням на “Прямий”.

“Влада монобільшості, “слуги” сформували такий порядок денний, що цей тиждень вони голосували за свій лобістський закон про ігорний бізнес. І збираються поблизу лінії зіткнення вже в Маріуполі створювати казино, а не дбати там про школи. Саме тому ми тільки підійшли до розгляду важливих законів. І я хочу сказати “владі базікал”, що це наша відповідальність – обговорювати закони, а не просто тиснути кнопки, тому ми сьогодні будемо обговорювати всі законопроєкти, які стоять в порядку денному”, – зауважила політик.

“Для нашої політичної команди, боротьба за уми на окупованих територіях була ключовою, саме тому ми прийняли закони, які дають право дітям з окупованих територій без ЗНО навчатися в певному переліку вишів. Зокрема, це виші поблизу лінії зіткнення, а також евакуйовані виші, які нам вдалося вивезти в надзвичайно важких умовах 2014 року”, – зазначила Геращенко.

Вона також звернула увагу, що цей законопроєкт надає переваги при вступі дітям з окупованих територій, при цьому таких пільг не мають діти загиблих воїнів.

“В той же час абсолютно справедливо, коли ми отримуємо звернення від ветеранських організацій, від родин загиблих воїнів, і вони говорять наступне: що діти загиблих воїнів не мають таких пільг, як зараз цим законом пропонується “владою базікал”, – сказала вона.
Фракція “Європейської Солідарності” ініціюватиме цим законом передбачити пільги і для дітей загиблих військових.

“Ми наполягаємо, щоб цей законопроєкт, який виноситься із запізненням в сесійну залу через “владу базікал”, через “слуг”, які займалися чим завгодно, тільки не дітьми, сьогодні голосувався тільки в першому читанні, щоб ми там внесли норму, якою би внормували так само і право дітей на пільги загиблих українських воїнів.

Так само ми не дамо нікому під цим приводом знищити ЗНО, як це намагалася зробити влада”, – підкреслила народний депутат.

Геращенко також вказала на безвідповідальність нинішньої влади перед дітьми, яким довелося ризикуючи здоров’ям їхати на пробні ЗНО.

“Влада базікал” не несе відповідальності навіть що те, що вони дітей з окупованих територій викликали на пробне ЗНО і забули цим дітям, які ризикуючи життям перетинали закриті КПВВ, повідомити, що вони скасували ці пробні ЗНО. Не повернули гроші і навіть не вибачилися перед цими дітьми”, – наголосила Геращенко.

Коментарі

Позначки: , ,