Депутати “Європейської Солідарності” зареєстрували альтернативний закон про медіа, – Княжицький

Новини 15 Січня, 2020 129
Микола Княжицький. Фото: Прямий.

Народні депутати з фракції “Європейська Солідарність” зареєстрували альтернативний законопроєкт про медіа.

Про це на своїй сторінці у мережі Facebook повідомив Микола Княжицький, пише “Четверта студія” з посиланням на “Прямий” телеканал.

Він зазначив, що законопроєкт від монобільшості Зеленського містить норми, які можуть призвести до встановлення цензури як в медіа, так і в Інтернеті, що не відповідає європейським стандартам свободи слова. А також дає механізми для повернення в українське медійне поле російських інформаційно-пропагандистських ресурсів.

“Сьогодні спільно з колегами по фракції Іриною Геращенко, Вікторією Сюмар, Олегом Синюткою, Володимиром Ар’євим, Іванною Климпуш-Цинцадзе, Володимиром В‘ятровичем, Іриною Фріз, Софією Фединою зареєстрували альтернативний проєкт закону про медіа в Україні. Очевидно, що над основним законом про медіа була пророблена величезна робота, проте у ньому залишається чимало дискусійних або й неприпустимих пунктів”, – аргументує Микола Княжицький.

“Наприклад, він намагається контролювати й цензурувати інтернет, дозволяє громадянам країни-агресора, які брали участь у підтримці антиукраїнських акцій або порушували українське законодавство, знову повернутися на екрани українських ЗМІ. В основному законі згадується про прозорість медіавласності, проте жодних способів контролювати кому належить ЗМІ чи санкцій за порушення не передбачено. А прозорість фінансування медіа взагалі проігноровано. Тому ми разом із колегами з “Європейської Солідарності” запропонували альтернативний проєкт закону. У п’ятницю його розгляне комітет з питань гуманітарної та інформаційної політики”, – повідомив Княжицький.