Дедалі більше українців підтримують вступ до НАТО, – Ірина Фріз

Новини 20 Грудня, 2019 122

Дедалі більше українців підтримують вступ до НАТО. Про це написала народний депутат з фракції «Європейська Солідарність» Ірина Фріз на своїй сторінці в мережі Facebook, коментуючи результати дослідження соціологічної групи Рейтинг .

«Згідно з результатами опитування соціологічної групи Рейтинг, рівень підтримки вступу України до НАТО продовжує зростати. В грудні 2019 вже 52% підтримують вступ України до Альянсу. В листопаді цей показник становив 48%», – повідомила парламентар.

Вона зазначила, що ця динаміка підтверджує необхідність інформаційної роботи щодо популяризації діяльності і принципів НАТО.

«Це гарна динаміка, і органи державної влади мають посилити роз’яснювальну та інформаційну роботу щодо руйнації міфів та стереотипів, які нав’язуються Росією щодо Альянсу», – зауважила політик.

Також Фріз наголосила, що євроатлантична інтеграція стане надійною основою миру і безпеки в Україні.

«Як колишній голова української парламентської делегації в ПА НАТО, вважаю, що вступ України до НАТО є найважливішим кроком до забезпечення мирного життя в нашій країні та мінімізації безпекових загроз в майбутньому», – написала вона.

Парламентар анонсувала активізацію роботи МФО «Цивільний вимір безпеки» щодо підготовки саміту Парламентської Асамблеї НАТО в Україні і підготовку парламенту та суспільства до більш тісної співпраці з Альянсом.

«З цією метою плануємо активізувати роботу в рамках створеного МФО «Цивільний вимір безпеки». Наша команда привезла рішення про проведення весняної сесії ПА НАТО в Києві в наступному році. Зараз ми маємо докласти зусиль, щоб цей захід створив підвалини парламентського виміру української євроатлантичної інтеграції у наших партнерів.

Вони мають переконатися у тому, що Україна свідома свого вибору щодо євроатлантичної інтеграції. Більше того, підтримка обраного курсу зростає, і це вибір населення України, а не ситуативна політична кон’юнктура», – написала Фріз.

Коментарі

Позначки: ,