ДБР послаблює обороноздатність України, – нардеп

Новини 14 Липня, 2020 153
Ірина Геращенко. Фото 4studio

Ірина Геращенко. Фото 4studio

Міністр оборони Андрій Таран має надати чітку і повну інформацію щодо ситуації на фронті та відповісти на запитання щодо забезпечення обороноздатності нашої держави.   Про це сказала співголова фракції «Європейська Солідарність» Ірина Геращенко в інтерв’ю журналістам, пише Четверта студія.

Вона повідомила, що на засіданні погоджувальної ради «Європейська Солідарність» та інші фракції запропонували викликати міністра оборони України Андрія Тарана в парламент у п’ятницю.

«Наша політична сила пропонує, щоб у п’ятницю під час години запитань до уряду ми запросили міністра оборони, щоб почути з перший вуст: що у нас відбувається, коли ДБР вдирається до закритих військових частин і вилучає там елементи протиповітряної оборони країни; що відбувається на фронті, де є інформація у ЗМІ щодо присутності російських військ на кордонах України і продовжують майже щодня вбивати українських воїнів», – наголосила Ірина Геращенко.

«Просимо розказати, хто тепер не дає «перестать стрелять», що кожного дня російські окупаційні війська порушують режим тиші на Донбасі і продовжують гинути українські воїни», – зауважила  вона.

Співголова фракції також додала: «При цьому Верховний Головнокомандувач навіть у своєму виступі до Дня військово-морських сил України забуває сказати, хто ж вбиває українських воїнів, хто є країною агресором, хто є винним у в анексії Криму і Донбасу».

Коментарі

Позначки: ,