Банківський закон не досконалий, але його треба прийняти, – Княжицький

Новини 16 Квітня, 2020 211
Микола Княжицький. Фото: Прямий.

Микола Княжицький. Фото: Прямий.

Банківський закон не досконалий, але його треба прийняти. Про це в ефірі “Прямого” сказав народний депутат фракції “Європейської Солідарності” Микола Княжицький.

“Очевидно, що наша фракція переконана, що без співпраці з МВФ, на жаль, в цій ситуації, коли у нас падіння ВВП буде 7,7%, при тому, що попередній бюджет планувався з ростом в 3,7, а останній планувався з падінням в 3,9, а не 7,7, у нас закладено 300 мільярдів дефіциту гривень, 150 закладено, які ми, можливо, отримаємо від МВФ вже в цьому бюджету, – то очевидно, що цей бюджет є фількіна грамота, і ми стоїмо на порозі величезної катастрофи.

Запобігти цій катастрофі без Міжнародного валютного фонду, і не лише його грошей, а й грошей інших фінансових організацій, неможливо. Можливість одна – взяти гроші в Росії, яка теж не дуже палко побіжить нам їх давати в умовах тієї кризи, яку вони мають зараз, попри всі свої політичні бажання”, – заявив Княжицький.

Нардеп переконаний, що Україна має прийняти банківський закон.

“Нам треба прийняти банківський закон. Так, погоджуюсь, він не є досконалим. Тому що таким його написала правляча монобільшість “слуг народу”. Все, що відбувається зараз – це повністю відповідальність цієї правлячої більшості. Тому що спікер, призначений цією більшістю, не поставив відразу в другому читанні цей законопроєкт, хоча дуже часто ставить. Мав, мабуть, якісь свої мотивації. Депутати, обрані по списку цієї партії, як Поляков, хоч потім і виключений був з фракції, та інші члени фракції подали правки. Ці депутати подають цей законопроєкт, який обмежує законодавчу ініціативу, і самі ведуть країну в прірву”, – зазначив Княжицький.

“Ми як політична сила готові до будь-яких розмов, переговорів і компромісів для того, щоб не обмежувати демократію в Україні та отримати кошти МВФ і не дозволити повторної крадіжки “ПриватБанку” або інших державних банків – те, чого не хоче зробити МВФ. Але тут справа в політичному рішенні президента, особиста його відповідальність – дати таку модель, яка дозволить отримати кошти і не розвалити країну. Поки що, на жаль, він такої готовності не демонструє”, – додав нардеп.

Коментарі

Позначки: ,