Знаменитий Lubomirski Festival пройде з 2 по 5 листопада у Львівській філармонії

Новини 30 Жовтня, 2023 110

Довгий час про підтримку від аристократа Любомирського не згадували, оскільки це суперечило радянським поглядам

Традиційно Lubomirski Festival проходить восени в концертних залах Польщі та України. Цього року Фестиваль Владислава Любомирського матиме три концерти у Львівській національній філармонії, які не тільки обʼєднають на одній сцені музику композиторів, яким допомагав патрон фестивалю, а й привідкриють завісу життя самого мецената.

Про це пише Четверта студія з посиланням на прес-службу прокуратури Львівської області.

Довгий час про підтримку від аристократа Любомирського не згадували, оскільки це суперечило радянським поглядам. Зараз ми маємо змогу відновити історичну справедливість та повернути прізвище князя Любомирського до ряду найвидатніших діячів Польщі, а також завдячувати йому у відкритті талантів всесвітньо відомих композиторів.

Перша подія фестивалю занурить в настрої вишуканих музичних вечорів родини Любомирських, звучатимуть серенади для струнного оркестру. Як відомо, музика завжди супроводжувала Любомирських, сам Князь Владислав також музикував та навіть писав власні твори. Неабияк його цікавила музика сучасників, тож цілком ймовірно, він також був знайомий з творами Едварда Елгара та Антоніна Дворжака, серенади для струнних яких прозвучать разом із серенадою композитора, якого світ знає саме завдяки підтримці Владислава Любомирського – Мечислава Карловича.

СЕРЕНАДИ ЛЮБОМИРСЬКИХ | 2.11 o 19:00

Програма концерту познайомить із творами, що об’єднані польсько-українською тематикою. Зокрема, симфонічна балада «Гражина» Бориса Лятошинського, написана на основі однойменної балади Адама Міцкевича. Кожна миттєвість нашого багатогранного життя розкриється впродовж імпрези новими барвами, і нагадає: задля цього різноманіття й існує музика. Так солістка вечора Лідія Футорська презентує два шедеври поляка Венявського та українця Косенка для скрипки з оркестром. У витонченій грі виконавиці ви зможете розчути характерні інтонаційні посили композиторів, а також символічні національні мотиви. Або ж – просто споглядати красу віртуозної гри, сміливої інтерпретації та виняткової майстерності. Все це – спільно з Академічним симфонічним оркестром філармонії під орудою Сергія Хоровця.

Подаруйте собі радість!

СКРИПКОВІ ПЕРЕСПІВИ | 3.11 o 19:00

Насичена та чуттєва українсько-польська програма поєднає композиції для струнного квартету чотирьох митців: Олександра Козаренка, Ганни Гаврилець, Мирослава Скорика та Кароля Шимановського. Це своєрідна ретроспекція жанру ХХ століття, добірка кращих зразків камерної творчості митців, яку представить відомий львівський квартет “Фенікс”

PHOENIX 5.11 о 19:00

Коментарі

Позначки: