Зміни Зеленського до Конституції скасовують європейську модель децентралізації, – Геращенко

Новини 17 Грудня, 2019 121
Ірина Геращенко. Фото 4studio

Ірина Геращенко. Фото 4studio

Внесені зміни президента України Володимира Зеленського до Конституції України скасовують європейську модель децентралізації.

Про це в ефірі Прямого заявила співголова фракції “Європейська Солідарність” Ірина Геращенко.

“Внесенні зміни до Конституції, які тільки сьогодні були оприлюднені на сайті Верховної Ради свідчать про те що скасовується європейська модель децентралізації, там навіть Київ скасовується. Тому, що вводиться система де президент ставить замість себе “смотрящих”, називає це модним словом “префект”, які матимуть насправді функції прокурора. Президент може зупиняти повноваження мерів чи рад, взагалі ліквідовувати громади і за якимось поданням префекта може призначати державних уповноважених”, – зазначила співголова фракції.

Геращенко зауважила, що подібні зміни повинні обговорюватись під час засідання Конституційної ради.

“Все це викликає дуже великі сумніви, попередня влада, вносила зміни в Конституцію після засідання Конституційної ради, до якої входили не тільки експерти конституціоналісти, а і представники всіх політичних партій. Сьогодні це все здійснюється в надрах ОП, абсолютно не читається з експертами. Це ніяке не народовладдя, це очевидно що пострадянські люди намагаються повернути новий СРСР і ми будемо дуже жорстко цьому протидіяти інформувати що ви просто руйнуєте європейську децентралізацію яку ми будували попередні роки”, – заявила Геращенко.

Коментарі

Позначки: