Зеленський не помічає поранених і загиблих на Донбасі, – нардеп

Новини 20 Грудня, 2020 917

Ірина Геращенко

Влада Зеленського робить вигляд, що не помічає поранених і загиблих на Донбасі, щоб розповідати про «режим тиші». Про це заявила співголова фракції «Європейська Солідарність», Уповноважена Президента України з мирного врегулювання ситуації в Донецькій та Луганській областях (2014—2019) Ірина Геращенко під час виступу з трибуни парламенту.

«Безумовно, кожне врятоване життя – це найвища цінність. Але мене шокує, коли влада аплодує тому, що на Донбасі відбувається щодня порушення «режиму тиші». Там продовжують вбивати і ранити, але це воліють не помічати», – сказала вона.

Геращенко нагадала, що команда п’ятого Президента Петра Порошенка завжди працювала у Нормандському форматі в телефонному режимі, навіть коли не було офіційних зустрічей. «Що відбувається за це рік в Нормандському процесі? Він заблокований, тому що в попередні роки майже щомісяця відбувалися контакти в телефонному форматі», – зазначила вона.

Геращенко наголосила, що необхідно публічно повідомляти про імена заручників і політичних в’язнів, адже це допомагає зберегти їхні життя. Вона закликала владу Зеленського не замовчувати цю інформацію.

«Звільнення заручників заблоковане, і найстрашніше, що сьогодні країна не знає жодного прізвища. за кого ми боремося. Нещодавно Асєєв Станіслав – мученик цього режиму, який окупував Донбас, випустив страшну книжку про окупацію. І там він говорить, що публічність в процесі звільнення рятує життя», – сказала народна депутатка.

«За цей час ви ледь не реанімували ці режими, через так звану «консультативну раду». Мінський процес сьогодні населяється екзотичними персонами типу Фокіна і, на жаль, в Зеленського немає ані плану «А», ані плану «Б» по звільненню територій», – резюмувала співголова фракції.

Коментарі

Позначки: