Збитки України уже сягнули більше 90 модр доларів

Новини 14 Травня, 2022 74

Перебудова логістики в умовах війни – у фокусі Міжнародної Конференції «Європа Карпат»

14 травня у польському місті Красичин відбулася традиційна Міжнародна Конференція «Європа Карпат», ключовою темою якої став розвиток логістики в Центральній та Східній Європі в умовах агресії росії проти України, пише Четверта студія.
Від України в роботі конференції брали участь міністр інфраструктури Олександр Кубраков та перший заступник міністра Василь Шкураков.
«Російські війська свідомо знищують цивільну інфраструктуру України. Сума тільки задокументованих збитків вже сягнула понад 90 млрд доларів і з кожним днем війни цей показник зростає.
Враховуючи це, ми змушені оперативно перебудовувати нашу логістичну систему. Наразі працюємо над забезпеченням ланцюгів доставки вантажів, змінюємо напрямки торговельних потоків через блокаду українських морських портів та втрату близько 23% залізничної мережі.
Вдячний європейським партнерам за сприяння в цьому процесі, особливо в питанні гуманітарних вантажів. Ми вже маємо бездозвільний проїзд для перевізників, а також на території Польщі працює низка логістичних хабів для ефективного керування перевезеннями. Впевнений, що з такою підтримкою перемога неминуча» — розповів Олександр Кубраков.
Також міністр деталізував масштаби руйнувань інфраструктури, зокрема йдеться про:
◾️ втрату 6,3 тис. км головних колій
◾️ пошкодження 23 573 км автодоріг
◾️ пошкодження 289 автомобільних та 41 залізничного мостів
В Міністерстві інфраструктури очікують, що європейські партнери надалі допомагатимуть в розв’язанні логістичних проблем, а також візьмуть участь у відбудові транспортної інфраструктури України.

Коментарі

Позначки: