Затримання Мазура у Польщі доводить, що Росія використовує інтерпол для переслідувань українських захисників, – Ірина Фріз

Новини 10 Листопада, 2019 152

Росія активно використовує міжнародні механізми для реалізації власних планів. Зокрема, Інтерпол вже не вперше за запитом Російської Федерації затримує українських захисників.

Про це на своїй сторінці у мережі Facebook написала народний депутат з фракції «Європейська Солідарність» Ірина Фріз, коментуючи ситуацію із затриманням Ігоря Мазура (Тополі). Вона повідомила, що представник українського консульства вже мав зустріч із Мазуром і йому надається правова допомога.

«Щойно говорила з нашим Послом Андрієм Дешицею. До Ігоря виїхав наш консул і вже мав з ним зустріч. Правова допомога надається українською стороною», – зазначила Ірина Фріз.

«Це не перший випадок, коли Росія використовує саме Інтерпол та переслідує українських захисників. Жодного разу польська сторона ще не видавала украінців Росії. Але сьогодні та найближчими днями ми маємо зробити все, щоб цього й не сталося. Нам потрібно всім об’єднувати зусилля, щоб Ігор Мазур повернувся в Україну», – пише Фріз.

«Окремо звернулась до депутатів Польського сейму щодо неприпустимості дій Росії по відношенню до украінців. Ми маємо довести міжнародній спільноті, що Кремль як іграшкову технологію використовує Інтерпол в своїх ганебних цілях. Цьому потрібно покласти край, адже дискредитують в такій спосіб не лише Інтерпол, а й всю міжнародну правову систему. І Путін в цьому давно довів свою майстерність, адже для нього брутальне порушення міжнародного права вже стало нормою», – наголосила Ірина Фріз.

Коментарі

Позначки: ,