За помилку треба відповідати, – бійці АТО про карту на Безпековому форумі

Новини 01 Грудня, 2017 127

Фото ZIK

Учасники бойових дій в АТО висловили публічне звернення, аби винні в інциденті були покарані

На площі Ринок перед Львівською міською радою зібралися голови громадських організацій учасників бойових дій в АТО, які виступили з публічним зверненням з приводу карти із невизнаними «народними республіками», яку учора, 30 листопада, використали організатори на Безпековому форумі у Львові. Учасники наполягають на притягненні до відповідальності осіб, які у Львові є апологетами гібридної війни проти України та українців. Про це пише ZIK.

Відповідне звернення учасники АТО зареєструють у Львівській міській раді.

Текст звернення зачитав учасник АТО Володимир Шамрай. Він підкреслив, що ця помилка може нам дуже дорого коштувати – у дипломатичному полі цей факт можна буде використати на шкоду інтересам України.

Подаємо текст звернення у повному обсязі:

«Навряд чи хтось зможе заперечити, що Україна є цілісна, неподільна, суверенна держава. А тимчасово окуповані території будуть звільнені від окупантів та їхніх посіпак. Ми, ті, хто стояли і стоїмо на Сході України, борючись з російськими регулярними військами та їх найманцями. Вкрай розлючені тим несподіваним фактом, який став для нас як «ніж у спину» від тих людей, які позиціонують себе патріотами. На Безпековому форумі у Львові організатори презентували карту України, де замість позначок про зону антитерористичної операції та окупованих територій Донецької та Луганської областей були позначені як «People’s republic’s of Donetsk and Luhansk», що апріорі є визнанням цих республік. Ми, учасники АТО, не здалися, для нас справа честі і гідності відстояти українські рубежі. А тих, хто віддає території своєї країни задля незрозумілих цілей або політичного піару, чекає смітник історії. Тому ми наполягаємо на притягнені на відповідальності осіб, які Львові є апологетами гібридної війни проти України та українців».

 

Нагадаємо, на Львівському безпековому форумі, 30 листопада, організатором якого є Львівська міськрада, вивісили карту, де частину окупованих територій Донецької та Луганської областей назвали «народні республіки Донецька та Луганська». Голова ЛОДА Олег Синютка назвав це провокацією і повідомив про намір звернутися до СБУ.

В оргкомітеті Львівського безпекового форуму, який розпочався 30 листопада, назвали зауваження голови ЛОДА Олега Синютки щодо карти з «народними республіками Донецька та Луганська» брехнею та маніпуляцією, а також спробою зірвати проведення події.

Коментарі

Позначки: , , , , , ,