За перше півріччя 2019 Львівщина залучила  податків і зборів на суму 25 млрд грн

Новини 08 Липня, 2019 134

За 6 місяців 2019 року до всіх рівнів бюджетів, в тому числі державного, Львівщина залучила  податків і зборів на суму 25 млрд грн. Про це сьогодні, 8 липня, під час апаратної наради під головуванням голови Львівської ОДА Маркіяна Мальського, розповів заступник директора департаменту фінансів Львівської ОДА Іван Нос.

Про це інформує прес служба ЛОДА.

«З них до місцевих бюджетів – 8, 4 млрд грн і до державного бюджету- 16, 6 млрд грн. З них митними органами мобілізовано 10 млрд грн, податковими – 6 млрд грн. За рахунок надходжень до державного бюджету повернуто до області трансферти  з державного бюджету на суму 9,1 млрд грн. І разом надходжень до місцевих бюджетів фінансовий ресурс місцевих бюджетів становить 17, 5 млрд грн, з них бюджет міст і районів – 11,1 млрд грн, і обласний 6,4 млрд грн. Якщо характеризувати структуру фінансового ресурсу місцевих бюджетів, то податки і платежі займають 8,4 млрд грн, що становить 120 % до відповідного рівня минулого року і 107 % до плану . Також до місцевих бюджетів поступило дотації на суму 770 млн грн, субвенції – 8 млрд 315 грн»,- розповів Іван Нос.

Серед першочергових завдань фінансової сфери області Іван Нос виокремив покращення динаміки надходження податків і платежів, ліквідація дефіциту на зарплату в бюджетній сфері, формування фінансово спроможних об’єднаних громад та сприятливих показників міжбюджетних трансфертів з держбюджету у 2020 році.

Детальнішу інформацію про стан виконання місцевих бюджетів Львівської області у I півріччі можна переглянути за

Коментарі

Позначки: , , ,