Як швидко б затримали підпалювача автомобіля міністра Авакова?

Новини 31 Січня, 2020 300

Ілюстрація: Схеми: корупція в деталях - RFERL

На сторінці спільноти «Схеми: корупція в деталях – RFERL» у ФБ з‘явився коментар щодо ситуації з підпалом  автомобіля львівських журналістів Василя та Галини Терещук.

Як пише «Четверта студія», у публікації,зокрема, наголошується, що «сподіваємось найближчим часом почути публічний звіт поліції про те, яких дій було вчинено задля оперативного встановлення особи та затримання підпалювача по гарячих слідах, та які версії і мотиви злочину розглядає поліція. Очікуємо швидкого розслідування та розкриття імен замовників злочину, наскільки б впливові люди за цим не стояли».

«Як швидко б затримали підпалювача автомобіля міністра Авакова?

А як швидко знайдуть того, хто стоїть за підпалом автомобіля журналістки Радіо Свобода Галини Терещук?

У Львові, як і в більшості регіонів України, свобода слова обмежена, а незалежних журналістів мало. Їх залякують, на них нападають, їх залишають без засобів для існування та можливості продовжувати професійну діяльність.

Невідомий здійснив демонстративний та зухвалий підпал автомобіля Галини Терещук та її чоловіка, журналіста Василя Терещука. Демонстративний – бо підпалювач діяв прямо на очах сусідів, відкрито декларуючи свої наміри. Зухвалий – бо очевидно розраховує на те, що уникне покарання. На щастя, люди не постраждали. Але сигнал цей – тривожний, та навряд чи випадковий.

Галина – відома львівська журналістка, співпрацює з Радіо Свобода вже майже 20 років. Допомагала редакції «Схем» знімати епізоди розслідувань у Львові. Багато писала про конфлікти львівської влади з мешканцями, про проблему «євробляхерів», про виведення історичних пам’яток в приватні руки. А нещодавно випустила великий матеріал про проблеми у новому керівництві львівської поліції (http://bit.ly/2UfCHWV) – від осені нею керує колишній беркутівець Василь Віконський, який не пройшов переатестацію до поліції, але поновився в органах через рішення суду.

З хороших новин: правоохоронці вже зареєстрували кримінальне провадження за статтею «умисне пошкодження майна журналіста» та звітують про початок слідчих дій.

Але враховуючи попередній досвід масового нерозкриття злочинів проти журналістів, а також те, що Терещуки писали критичні матеріали про поліцію, важливо, щоб слідство перебувало на максимальному контролі з Києва.

Сподіваємось найближчим часом почути публічний звіт поліції про те, яких дій було вчинено задля оперативного встановлення особи та затримання підпалювача по гарячих слідах, та які версії і мотиви злочину розглядає поліція.

Очікуємо швидкого розслідування та розкриття імен замовників злочину, наскільки б впливові люди за цим не стояли»,- зазначається у дописі на сторінці спільноти «Схеми: корупція в деталях – RFERL» у ФБ.

Як повідомлялося, власкору «Радіо Свобода» у Львові спалили автомобіль.

Коментарі

Позначки: , , , , , ,