Вулиця Степана Бандери у Львові залишиться розритою до кінця року

Новини 03 Березня, 2021 2 676

У Львові триває реконструкція вулиці Степана Бандери, фото ЛМР

Швидше за все, депутатів спробують перегнути через коліно і змусити проголосувати за черговий кредит

У бюджеті розвитку не можуть знайти кошти навіть на половину ремонтних робіт.

На реконструкцію вулиці Степана Бандери, яку розпочали торік і зупинили через брак фінансування, у проєкті бюджету розвиту Львівської МТГ передбачили лише 45,38 мільйона гривень. До кінця 2021 року готовність об’єкта передбачено на рівні 26% (на початок року – 9%)! Тобто завершувати ремонт вулиці цього року навіть не планують. Це очевидно з проєкту бюджету розвитку, який є в розпорядженні “Еспресо.Захід“, пише Четверта студія.

“Грошей на завершення реконструкції вулиці Степана Бандери і справді немає, – підтвердив голова комісії ЛМР з транспорту, зв’язку та міської мобільності Ігор Зінкевич. – Це наслідки передвиборчого піару Андрія Івановича: обіцянок багато, а як усе це виконати, ніхто не знає. Згадаймо, як починався ремонт вулиці Степана Бандери. У серпні заявили, що починаємо ремонтувати цю вулицю. За два тижні заїжджає техніка, починає все розкопувати, люди “кіпішують”, бо громадські слухання ігнорують. Навіть не розробили нормальної схеми об’їзду цієї ділянки. Все було з “бухти барахти”. І таких проектів, які розпочали, але ніхто з чиновників не може дати відповідь, коли і за які кошти їх завершать, – багато”.

Ще одна магістральна вулиця, ремонт якої розпочали торік, але навряд чи завершать цього року – Шевченка. До кінця року стан її готовності на різних ділянках має бути на рівні 83-95%. Ця вулиця відкрита для проїзду автомобілів, але наразі там неможливий рух трамваїв.

“На Шевченка чимало проблем з комунікаціями. Проектувальники передбачили зупинку трамвая на підйомі, а це вимагає додаткової потужності на трансформаторі. Та й узагалі є багато технічних нюансів, яких у часи екстреного популізму перед виборами просто не врахували, – каже Ігор Зінкевич. – Чесно кажучи, я не знаю, як можна вирішити проблеми з розритими дорогами. Можливо, Андрій Іванович знайде якогось нового кредитора або інвестора. Потім депутатам скажуть: тут треба проголосувати, бо потім той інвестор поможе нам з тим-то й тим-то. Такі варіанти теж проходять. Швидше за все, депутатів спробують перегнути через коліно і змусити проголосувати за черговий кредит. Мовляв, а як воно ще рік стоятиме розкопане? В нас уже дійшло до того, що частину кредиту ЄБРР планують витратити на зарплати!”.

Нагадаємо, Уляна Пак ще раніше наголошувала, що на продовження ремонтів грошей у бюджеті міста на 2021 рік немає. Тоді заступник міського голови сказав, мовляв, шукатимуть додаткові надходження до міського бюджету. Але очевидно, що в карантинні роки додаткових грошей очікувати не варто.

А народний депутат Олег Синютка, який був кандидатом на посаду голови Львівської ОТГ, ще на початку жовтня 2020-го зазначав, що чинна міська влада озвучує нереальні терміни ремонту вулиці Бандери задля перемоги на місцевих виборах.

Львівська міська рада заборгувала підрядникам понад 155 млн грн за виконані у минулому році роботи.

Нагадаємо, у Львові ремонт вулиці Степана Бандери уже став скандальним: там не раз виникали казуси.

Вартість ремонтних робіт завищили на 97 мільйонів гривень.

У Садового довго не хотіли визнавати, що вулиця буде розритою усю зиму.

21 жовтня 2020 року ремонтні роботи на вулиці Степана Бандери майже зупинялись.

12 народних депутатів України вимагали від Садового відповідей про ремонт цієї дороги, а Садовий прямо звинувачував мешканців у тому, що ремонтні роботи затягнуться у часі.

Бруківку із вулиці зберігають на Пластовій і її охороною займається “Львівводоканал“.

Через ремонт вулиці Степана Бандери львів’янин пропонує водіям їздити власним автомобілем через день.

Львівська обласна рада пропонувала Садовому облаштувати реверсний рух на вулиці Листопадового Чину, а львів’яни вимагали зберегти чотири смуги для руху транспорту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЧАСТИНУ БРУКІВКИ ІЗ ВУЛИЦІ БАНДЕРИ ЗАБЕРУТЬ У НЕВІДОМОМУ НАПРЯМКУ

У ЛЬВОВІ ЗАКЛИКАЮТЬ СТАТИ НА ЗАХИСТ БРУКІВКИ НА ВУЛИЦІ СТЕПАНА БАНДЕРИ

САДОВИЙ МАНІПУЛЮЄ ІНФОРМАЦІЄЮ ПРО РЕМОНТ ВУЛИЦІ БАНДЕРИ

Коментарі

Позначки: , , , , ,