«Волонтери» від Зеленського зізнавалися, що отримали за роботу від 800 до 1000 гривень

Новини 26 Жовтня, 2020 108

В день виборів відбудеться всеукраїнське опитування / фото news.24tv.ua

«Волонтери» від Зеленського не на камеру зізнавалися, що за роботу отримують від 700 до 1000 гривень і що вони представляють не соціологічну службу, а «Слугу народу». Про це заявила народна депутатка фракції «Європейська Солідарність», голова комітету з питань інтеграції України до Європейського Союзу Іванна Климпуш-Цинцадзе.

«На великій кількості дільниць були представлені люди, які представлялись волонтерами. Не на камеру вони підтверджували, що отримують за проведення цього опитування від 700 до 800 гривень, в деяких районах – 1000 гривень. Деякі щиро визнавали, що представляють «Слуга народу». Жодна людина не змогла назвати соціологічну службу, яка проводить це опитування. Ми зафіксували, що використовували для цього опитування і людей, які мають певні психологічні і психічні розлади. Як на мене це злочинна практика від тих, хто організовував це опитування», – сказала вона.

«Ніякого контролю за обліком цих папірчиків, на яких проводилось опитування не було проведено. Якби я хотіла, то на кожній дільниці могла б заповнити цей папірчик. Воно відповідно б рахувалось якоюсь репрезентативністю громадської думки. Це підтверджує повне свавілля і незаконність проведення цього опитування. В багатьох містах викликали наряди поліції, щоб зафіксувати порушення, по суті, агітацію за одного з учасників виборчого процесу», – додала народна депутатка.

Коментарі

Позначки: