Влада не перешкоджає сепаратистам обиратись у Раду, – експерт (ВІДЕО)

Новини 31 Березня, 2021 95

Сергій Таран

Влада перешкоджає роботі патріотки, кандидатки від партії “Європейська Солідарність” Юлії Кузьменко, а не сепаратисту меру Доброполя Андрію Аксьонову, який переміг на довиборах у Раду.

Про це сказав ведучому “Прямого” Матвію Ганапольському політолог, депутат Київради Сергій Таран, пише Четверта студія.

– На довиборах у Раду на Донеччині переміг Аксьонов. Неприємно те, що у ВР додасться ще одна персона, яка буде верещати про те, що “мир”, “дружба”, “фестиваль”, “конфеты Мишка на севере”.

“Хто такий Аксьонов? Це людина, яка брала участь у підготовці псевдореферендуму, яка довгий час переховувалася на території окупованого Криму, про якого кажуть, що в нього взагалі російським паспорт, він російський громадянин. Жодної перевірки з боку української нинішньої влади щодо нього не було. Він зумів зареєструватися, вести кампанію, порушувати правила ведення кампанії. Були зареєстровані спроби підкупу під час виборчої кампанії. При цьому жодної реакції з боку влади не було. Це одна історія”, – сказав Таран.

“Друга історія. Кандидатка від “Європейської Солідарності” Юлія Кузьменко, яка в 14 році і пізніше боронила цей край від “русского мира”. Сама вона уродженка Горлівки. Тому що для неї це ще й мала батьківщина. Вона особисто брала участь в тому, щоб всі проукраїнські сили в регіоні змогли свого часу об’єднатися і не дати “русскому миру” пройти, за іронією долі, на цьому самому окрузі, де вона балотувалася… Але до Юлії Кузьменко з самого початку було зовсім інше ставлення у влади. Їй навіть не дали можливості брати участь у виборчій кампанії повноцінно. Вона жодного разу не змогла фізично приїхати на округ. При тому всьому, що жодних обмежень, по Конституції, на неї не можна накладати. Бо щодо неї вироку немає. Вона зараз сидить під домашнім арештом у надуманій справі. Але ж вироку немає”, – зазначив Таран.

За словами Тарана, влада вибірково ставиться до сепаратистів і патріотів України, які боролися у 2014 році проти “русского мира”

“От ви маєте дві історії. Аксьонов – сепаратист, який брав участь у псевдореферендумі. І Юлія Кузьменко, яка від цього псевдореферендуму захищала всю Україну. До одного влада ставить ніяк, владі байдуже все, що відбувається з цим Аксьоновим. А до другої ставиться не те, що упереджено, а просто не дає можливість взяти участь у виборчому процесі. Вела всю кампанію команда, яка була на місці, і Юлія Кузьменко, будучи дома під домашнім арештом.

Тому якраз ця історія показує, що влада ставиться зовсім по-різному до сепаратистів і до патріотів. І коли влада на РНБО влаштовує перед нами спектаклі, як вони борються з сепаратизмом, – це одна історія. А коли доходить до практичних речей, конкретно на цьому окрузі, то ми бачимо зовсім іншу історію. Це і є справжнє обличчя влади. Те обличчя влади, яке дає можливість Аксьонову потрапити в парламент, а Юлія Кузьменко навіть ні разу не приїхала на свій округ. Тому тут набагато глибша історія. Це не про Аксьонова. Це про Зеленського, це про нинішню владу. Це про лицемірство, про подвійні стандарти до одних і до інших”, – зазначив він.

Коментарі

Позначки: