“ЄС” вимагає прозорого громадського обговорення проєктів з меморіалізації трагедії “Бабиного Яру” (ВІДЕО)

Новини 14 Травня, 2021 151

Сергій Таран

“Європейська Солідарність” вимагає, щоб до початку робіт з меморіалізації трагедії у Бабиному Яру відбулись прозорі громадські слухання щодо цього проєкту.

Про це в ефірі “Прямого” заявив депутат Київської міської ради від “ЄС” Сергій Таран, пише Четверта студія.

“Вони (росіяни – ред.) причетні до фінансування. А якщо вони причетні до фінансування, то, очевидно, перше питання – а чому? Чому бізнес наближений до Путіна вирішив фінансувати меморіальний комплекс на території країни, з якою Росія воює. І очевидна відповідь, що це може бути частиною тої гібридної війни, яку веде Росія проти України. І такі речі взагалі не припустимі. Тому, власне, і головне заперечення щодо цього приватного проєкту, що фінансисти можуть мати мотивації, ніж ті, що оголошують щодо меморіалізації комплексу “Бабин Яр”, – заявив він.

“Я хочу наголосити, що у нас є український проєкт, який був підтриманий громадськістю, який розроблений на підтримку українські держави. І щодо цього немає сумнівів. І очевидно, що його треба розвивати. І це важлива задача для української влади.

Найголовніша вимога, яку ми очікуємо від організаторів – це організувати публічну презентацію свого проєкту і, зокрема, презентацію тих людей, які стоять за цим проєктом, тих фінансистів, які його підтримують. Важливо зрозуміти їхні мотивації”, – додав Таран.

“Без громадського обговорення, без широкої фахової презентації буде дуже важко уникати будь-яких скандалів й спекуляцій на цю тему.

Тому наша основна вимога як депутатів Київської міської ради від “Європейської Солідарності” у тому, що будь-які дії і роботи на території Бабиного Яру пройшли через громадське обговорення, через публічні презентації, щоб усі питання щодо цього проєкту були поставлені до того, як почалися там роботи”, – підсумував депутат.

Коментарі

Позначки: ,