Влада намагається нам нав’язати Україну без ідентичності, – Федина

Новини 14 Травня, 2020 2 361

Фото: Софія Федина (Facebook Sofiya Fedyna)

Влада намагається нам нав’язати Україну без ідентичності.

Як пише “Четверта студія”, про це в ефірі “Прямого заявила народний депутат фракції “Європейська Солідарність” Софія Федина.

“Я би хотіла прокоментувати про Другу світову війну. Насправді тут ми мали дуже цікаву ситуацію, коли 13 травня ми намагалися прийняти постанову, яка мала би бути прийнята ще 7 травня, напередодні 75-ї річниці перемоги у Другій світовій війні, закінчення війни в Європі. Але, наскільки я розумію, наскільки наголошували мої колеги, що там, по-перше, не було вказано, що Советський Союз – це такий самий агресор, як і нацистська Німеччина. Побоялися цього. Побоялися засудити сучасну московську агресію. Побоялися наголосити, що Москва сьогодні намагається повністю собі привласнити перемогу у Другій світовій війні, а натомість постійно навіть забуває згадати, що там мільйони українців так само спричинилися до перемоги над нацизмом”, – заявила вона.

“І те, що ця постанова була провалена – це досить-таки символічно. Бо наступним, що було провалено у голосуванні – це був закон про оборонні закупівлі. На щастя, нам вдалося його відправити на повторне друге читання. Але те, що ці от моменти… Друга світова війна, оборонні закупівлі. Третє питання, яке було надзвичайно важливим, і, слава богу, нам вдалося його проголосувати, – це подальша заборона московських соцмереж. Це в’яжеться в таку дуже логічну лінію того, що намагаються представити нам Москву як нічого такого, така собі державочка, треба її шанувати за історичний внесок. В цьому всьому контексті за Верховною Радою лишилися непомічених ще кілька подій. Подія в тому, що на Черкащині виявився музей прославляння “Беркуту”. І те, що в ефірі однієї з радіостанцій сьогодні лунав денсер-мікс “Пливе кача по Тисині” – пісні, під яку ми поминаємо всіх наших героїв, починаючи з Революції Гідності. Це дуже складається в такий логічний пазл, яку Україну, якого майбутнього – точніше, ніякого, сірого, запліснявілого і без ідентичності – нам намагаються сьогодні нав’язати”, – наголошує політик.

Коментарі

Позначки: ,