Влада має скористатися пропозиціями “Європейської Солідарності” щодо змін до бюджету, – Сюмар

Новини 24 Березня, 2020 242

Влада має якнайшвидше скористатися пропозиціями “Європейської Солідарності” щодо змін до бюджету. Зокрема, фахівці знайшли 13,8 мільярдів гривень з різних статей, які мають бути направлені на медицину та соціальні виплати.

Про це написала народний депутат фракції “Європейська Солідарність” Вікторія Сюмар на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook, пише “Четверта студія” з посиланням на “Прямий“.

“Головний інструмент уряду, в тому числі і проти коронавірусу – це бюджет. Без змін до бюджету ви не можете суттєво оснастити медицину, надати підтримку тим, хто втратив роботу і вже залишився без грошей, гарантувати роботу критичної інфраструктури, яка зараз має перейти на інший режим…”, – написала Сюмар.

Вона нагадала, що вже пройшло два тижні від першого засідання уряду, коли було оголошено карантин, а змін до бюджету досі немає.

“Ніна Южаніна і команда “Європейської Солідарності” написала свій варіант змін до бюджету. Наші фахівці знайшли 13,8 мільярдів гривень з різних статей, які мають бути направлені на медицину та соціальні виплати. З ДУС, та багатьох інших статей. Це не популізм, а дуже професійна робота, де країна може взяти необхідні кошти, без «обрізання» місцевих бюджетів, капітальних видатків і коштів на армію. Знаєте що зробили з цим законопроектом? Вже другу добу відмовляються реєструвати… Чекають, аби уряд все – таки хоч щось дав…”, – зауважила депутат.

Сюмар наголосила, що фракції “Європейська Солідарність” вважає, що зараз не час перетягувати канати і влаштовувати змагання.

“Ми робимо свою частину роботи як політична фракція. Ми надали свої пропозиції і уряд має якнайшвидше ними скористатися. Бо це зараз вкрай потрібно країні, системі охорони здоров’я і сотням тисячам людей”, – зазначила парламентар.

Коментарі

Позначки: , ,