Вірменія і Азербайджан почали бойові дії в районі Нагірного Карабаху

Новини 27 Вересня, 2020 249

У Нагірному Карабасі новий виток насильства / Reuters

Повідомляється про людські жертви

Вірменія і Азербайджан почали бойові дії в районі Нагірного Карабаху.

Як пише “Четверта студія» з посиланням на УНІАН, прем’єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян оголосив про атаку ЗС Азербайджану в напрямку Арцаха.

“Армія оборони успішно протистоїть нападу. Ситуація оперативно розвивається інформація з потреби буде підсумовуватись і надаватись”,-повідомив прем’єр-міністр у своєму Facebook.

Омбудсмен невизнаної Нагірно-Карабаської Республіки (НКР) Артак Бегларян повідомив журналістам про жертви і поранених серед цивільного населення Карабаху.

Зокрема, в Мартунинському районі загинули дитина і жінка, ударам піддалися школи в Степанакерті.

Водночас, Міноборони Азербайджану звинуватило Вірменію у масштабних провокаціях по всій протяжності фронту.

«27 вересня близько 06:00 збройні сили Вірменії, здійснивши масштабні провокації, піддали інтенсивному обстрілу позиції Азербайджанської армії вздовж всієї лінії фронту і наші населені пункти, розташовані в прифронтовій зоні з великокаліберної зброї, мінометів і артилерійських установок різного калібру», – йдеться в повідомленні відомства.

Війна в Нагірному Карабасі

Конфлікт між Азербайджаном і Вірменією через Нагірний Карабах почалося в 1988 році, коли населена переважно вірменами Нагірно-Карабахська автономна область заявила про вихід з Азербайджанської РСР.

У 1991-1994 роках в регіоні тривав кривавий конфлікт, який закінчився підписанням протоколу про припинення вогню. Нагорний Карабах проголосив себе незалежною “республікою”, але Азербайджан не визнав цього, вважаючи, що територію окупувала Вірменія.

Час від часу на лінії зіткнення досі спалахують збройні конфлікти.

 

 

Коментарі

Позначки: , , ,