Військові не радилися з Олегом Синюткою про “облаву” на призовників

Новини 05 Листопада, 2017 201

Олег Синютка

Голова ЛОДА акцентує на моральній, а не юридичній площині питання

Військові “не радилися” із Львівською обласною держадміністрацією перед масовою перевіркою документів молоді призовного віку у проїзді Крива Липа у центрі Львова. Про це заявив голова ЛОДА Олег Синютка в ефірі “Громадського радіо” у неділю, 5 листопада, – пише zaxid.net.

Відповідаючи на запитання про законність дій військових та поліції Олег Синютка сказав: “Ні військові, ні інші не порадилися і не поставили до відома перед початком своїх дій. Можливо, тоді я міг би більш докладно говорити і посилаючись на нормативні документи. Сьогодні я більше, напевне, не про юридичну, а моральну сторону питання”.

Також голова ЛОДА заявив, що військова прокуратура або прокуратура Львівської області перевірять законність дій військових. Окрім того, очільник області сказав, що йому було прикро дізнатися, що охоронці клубу “Paradox” не впустили до закладу військових.

“Я думаю, що це повинно бути предметом не тільки морального, а і юридичного питання. З цього приводу я буду мати пораду з представниками правоохоронних органів”,  – сказав Олег Синютка.

Нагадаємо, що у суботу ввечері в ефірі ТРК “Львів” Олег Синютка підтримав проведення таких акцій і заявив, що не бачить порушень в діях військових і поліцейських, які у ніч з п’ятниці провели рейд у центрі Львова, під час якого перевіряли документи у всіх чоловіків призивного віку з метою виявлення тих, що ухиляються від призову.

Ілюстрація: Главком

Коментарі

Позначки: , , ,