Від сьогодні у Львові заборонено проводити роботи з утеплення фасадів у будинках, що є пам’ятками архітектури

Новини 14 Січня, 2019 475

Сьогодні, 14 січня, у Львівській міській раді пройшов виконком, у ході якого було ухвалено   рішення щодо заборони проведення робіт з утеплення фасадів у будинках-пам’ятках архітектури.

Заборона передбачає утеплення будинків, які є пам’ятками архітектури, а для проведення утеплення в будинках, які є в межах історичного ареалу, але не є пам’ятками архітектури, необхідно буде отримати відповідні дозволи управління охорони історичного середовища.

“Кабінет Міністрів затвердив перелік будівельних робіт, які не потребують дозвільних документів на початок робіт, та не потребують здачі в експлуатацію. У цей перелік увійшло зовнішнє утеплення фасадів. Однак, якщо за таким підходом проводити роботи, то ми ризикуємо втратити автентичні тиньки з наших фасадів і різні декоративні елементи, котрі потребують охорони і збереження. Також у нас ще практикується клаптикове утеплення фасадів, яке псує загальний вигляд будинку. Тому хочемо привести це у правильне русло і на пам’ятках архітектури заборонити утеплення фасадів, а для проведення утеплення в будинках, які є в межах історичного ареалу, але не є пам’ятками архітектури, необхідно буде отримати висновок управління охорони історичного середовища та паспорт упорядження фасаду”, – зазначила Лілія Онищенко, начальник управління охорони історичного середовища ЛМР.

“Пропоную додати до цього рішення ще один пункт — додати до переліку питань, які розглядає адміністративна комісія, створена при виконавчому комітеті, розгляд правопорушень, вчинених у будівля, які є в межах історичного ареалу і є цінними, але не внесені до реєстру пам’яток. Це спростить процедуру контролю”, – додав заступник міського голови з питань розвитку Андрій Москаленко.

Коментарі

Позначки: , ,